Mælkesyrebakterie godkendt til hygiejne i vådfoder

Produktet Bactocell er godkendt i EU som teknologisk additiv, og dermed får den første mælkesyrebakterie en godkendelse i forbindelse med hygiejnen i vådfoder.

Produktet Bactocell blev i 2006 registreret og godkendt som et additiv til alle typer foder for smågrise (10-30 kg) og slagtesvin (30-125 kg).

Registreringen blev givet ud fra zootekniske egenskaber omfattende større tilvækst, bedre foderudnyttelse, færre diarreproblemer og lavere dødelighed. Denne registrering er nu udvidet efter godkendelse fra EU-kommissionen, oplyser Lallemand Nordic i en pressemeddelelse.

Dermed er Bactocell nu også godkendt som et teknologisk additiv til foder. Tilladelsen omfatter anvendelse af mælkesyrebakterier i foderblandinger og/eller faste fodermidler, der anvendes til fremstilling af vådfoder med et minimumsindhold på 1x10 i niende (colony-forming units) pr. kg foder.

Dette er den første mælkesyrebakterie, der har fået en sådan tilladelse i forbindelse med hygiejnen i vådfoder, oplyser Lallemand Nordic.

Ifølge firmaet viser nye videnskabelige undersøgelser, at Bactocell sænker pH og reducerer antallet af coliforme bakterier i vådfoder.

Bactocell er nu et godkendt additiv i vådfoder til alle dyregrupper; herunder smågrise, slagtesvin og søer.
Bactocell Farm er opblandet Bactocell, og er derfor et tilskudsfoder, som må bruges på gården uden HACCP-registrering, oplyser Lallemand Nordic.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle