Skifte fra fire til fem ugers fravænning gav lavere foderforbrug

Hos Torben Poulsen, Velling ved Ringkøbing, er fem ugers fravænning igen blevet indført i den store besætning med 3.000 søer. Ændringen har givet langt stærkere grise og mindre forbrug af det dyreste smågrisefoder. Artiklen er fra arkivet og publiceret første gang i magasinet Svin, oktober 2016.

Først praktiserede Torben Poulsen fem ugers fravænning i farestalden, siden blev det ændret til fire uger, men nu er han gået tilbage til de gamle rutiner.

Torben Poulsen har haft udfordringer med størrelsen på de fravænnede grise, og derfor benytter han igen en længere fravænning.

»Sammen med en stram styring i drægtighedsstalden og god kapacitet i farestaldene er det lykkedes at vende tilbage til fem ugers fravænning,« forklarer han....

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle