Stort ryk ind til drive-in sofari hos økologisk producent

Godt 150 biler fyldt med børn, forældre og bedsteforældre så i weekenden på økologiske grise ved drive-in Sofari hos Kjeldbjerg Økogris ved Skive.

Bil efter bil fulgte i bedste safari-stil markering og hjulspor rundt på griseproducent Flemming Jørgensens marker uden for Skive, mens børnene hang ud af bil-vinduerne for at kigge på de økologiske smågrise og søer.

På grund af coronakrisen var det årlige sofari-event, der skulle have løbet af stablen over hele landet søndag den 24. maj, aflyst. I stedet blev det for mange til drive-in Sofari hos Kjeldbjerg Øko-gris ved Skive, så man dermed kunne undgå smittefare de besøgende imellem. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

En af dem, der besøgte sofari, var Simon Serup fra Skals.

"Det har virkelig været fedt at se de små grisebasser løbe rundt derude i deres naturlige miljø, og det varmer ens hjerte at se, hvor godt de har det. Det har virkelig været en god oplevelse", lød det fra ham.
Cirka 150 biler godt proppet med især børnefamilier nåede dagen igennem forbi på grisenes tumleplads.

Så det var en tilfreds griseproducent, der tog imod de knap 600 besøgende, som det vurderes alt i alt gemte sig bag de regnvåde ruder. 

"Vi er stolte over den økologiske produktionsform, og de frie forhold vores grise lever under her på markerne, så det vil vi gerne vise frem. Det ville vi normalt gøre med Sofari, men det satte Corona-krisen desværre en stopper for i år. Det synes vi ligegodt var ærgerligt, og så kom vi på at lave det her popup-arrangement med en drive-in Sofari. Og det var virket rigtig godt", siger økologisk griseproducent Flemming Jørgensen.

Han er ejer af Kjeldbjerg Økogris med 200 søer, der producerer cirka 5.500 økologiske slagtegrise om året. Efter 15 år med konventionel svineproduktion lagde Flemming Jørgensen i 2017 driften om til økologi.

Flere besøgede kom langvejs fra som Struer, Herning, Thisted og fra Århus. De besøgende oplevede grisene blive fodret, men så også grisene gå og græsse og rode i jorden efter blandt andet rødder.

Sofari arrangeres af foreningen FØKS, som håber, at det igen i 2021 er muligt at holde traditionel Sofari. Her vil økologiske grisegårde over hele landet igen holde åbent hus, så gæster og landmænd kan få en god snak om økologi og produktion af økologiske grise.

Faktaboks

  • Sofari arrangeres af FØKS i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening, Friland A/S, Organic Pork og Tican. FØKS er en forening af økologiske griseproducenter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle