Svineprisen får nøk opad igen

Danish Crowns notering for slagtesvin stiger med 20 øre til 8,70 kr. pr. kg. Noteringen for søer stiger ligeledes 20 øre til er uændret 6,30 kr. pr. kg.

Det europæiske marked for fersk grisekød er en åben slagmark. Drevet af et lavt udbud af grise i Tyskland har slagterierne i Mellemeuropa skruet priserne markant i vejret.

"Det begyndte med relativt lave slagtetal i Tyskland. Nu har varmen fået fat i Spanien, hvor slagtevægten er presset markant ned, så det samlede udbud af kød i Europa er simpelthen markant lavere, end indkøberne forventede for bare få uger siden", siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Der er en stærk efterspørgsel på forender, bove, skinker og brystflæsk, mens kamme, bacon og nakker afsættes jævnt og uden problemer.

"Det er meget tydeligt at forarbejdningsindustrien fra næste uge er tilbage fra ferie, og samtidig har der bredt sig en usikkerhed i forhold til, hvor mange grise der egentlig går i staldene rundt omkring i Europa", siger Søren Tinggaard.

Til landende uden for Europa er billedet det samme, som det har været stort set hele året. Der er en stabil eksport til Japan, mens de kinesiske indkøbere stadig er afventende.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle