Svineproducent: Transponder-stald giver høj sodødelighed

Svineproducent Nikolaj Iversen svarer på månedens spørgsmål i det nye nummer af fagmagasinet SVIN. Læs svarene fra alle fire landmænd i SVIN, der udkommer på mandag 17. juli.

Hvordan udvikler sodødeligheden sig i din besætning?

 

Nikolaj Iversen, 680 søer og 24.000 smågrise, Sønderborg:

"Vi ligger for højt på sodødeligheden og har ikke rigtig kunnet ændre på den de seneste 10 år.

Vi har haft skiftende ledelse og mandskab uden, at dødeligheden er faldet, så jeg vil nok i sidste ende give skylden på vores transponderstald, som er det eneste sted, vi har problemer med for høj dødelighed.

Vi kører med ustabile grupper og har to grupper til alle søer, og det koster på søer, som vi mister på grund af problemer med bentøjet.

Vi gør alt for at redde søerne ved bl.a. at give struktur i foderet.

På nuværende tidspunkt kan jeg ikke ændre på stalden, selv om det ville hjælpe på det, hvis vi kunne give 20 procent ekstra plads, men det vil formentlig kræve både en miljø- og byggetilladelse. Udfordringerne i stalden vil jeg helt klart tænke ind næste gang, vi skal gennem en større renovering."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle