Svineselskab får sorte tal på bundlinjen for første gang i fire år

Svineproduktionsselskabet Danpiglet har for første gang i fire år fået skiftet de røde tal på bundlinjen ud med sorte.

Svineproduktionsselskabet Danpiglet A/S, der via Danhatch, ejes ligeligt imellem Danish Agro og DLG, består af ni svinebedrifter i Danmark, fik et overskud på 606.000 kr. i 2016 i mod et underskud på 25,8 mio. kr. i 2015.

Administrerende direktør i Danish Agro, Christian Juncker,  fik dermed  ret, da han i sommeren 2016 forudsagde at det lysnede for selskabet i regnskabsåret 2016. 

Danpiglet fik i regnskabsåret 2016 for første gang siden 2012 år et plus på bundlinjen.

At man har kunnet få et plus på bundlinjen er tilfredsstillende, skriver selskabet i deres årsrapport.

Kommunikationsdirektør hos Danish Agro, Søren Møgelvang Nielsen, siger til Landbrugsavisen.dk at det positive resultat skyldes to faktorer:

”Dels at vi konstant har fokus på vores omkostninger og på at effektivisere produktionen, og dels at vi er blevet hjulpet lidt på vej af de bedre priser på markedet,”, siger han og oplyser, at det indtil videre også ser fint ud i 2017.

Flere interessede købere

At drive et selskab som Danpiglet ligger i periferien af Danish Agros kerneområder og derfor er svinebesætningerne sat til salg for flere år siden. Det bliver der ikke ændret på på grund at det positive resultat.

”Men det betyder ikke at vi ikke stadig gør vores bedste for at optimere og vi glæder os over det positive resultat,” siger Søren Møgelvang Nielsen.

Hvornår aktiviteterne i selskabet er helt afviklet vil han ikke spå om, men han siger at, der kommer lidt flere henvendelser på bedrifterne nu, end i de foregående år.

”Vi er i dialog med flere interesserede købere, men jeg har ikke noget tidsperspektiv. Det afhænger af køberne,” siger han.

De ni danske bedrifter i DanPiglet er Amstrup Svineproduktion, Borum Østergaard, Eskelund Multisite, Hagesholm Multisite, Munklinde Multisite, Næsgård Multisite, Sydhavs Grisen, Vålse Multisite og Østergaard Svineproduktion.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle