Turbo på udfasning af zink

Seges Svineproduktion og dyrlæger i tæt samarbejde.

Mange svineproducenter er motiverede for at fravænne uden zink.

Det fortæller dyrlæge Nicolai Weber, Seges, der for nylig holdt møde med repræsentanter for landets syv største dyrlægepraksis.

Mødet var startskud til en større erfaringsindsamling om udfasning af zink.

"Idéen er, at hver dyrlæge finder nogle besætninger, der prøver forskellige tiltag i ugerne efter fravænning. De melder løbende erfaringer ind til mig", siger han.

Nicolai Weber understreger, at det er vigtigt at få erfaringerne fra de dyrlæger, der dagligt kommer i besætningerne, og som dermed har et førstehåndsindtryk af, om effektivitet, velfærd eller antibiotikaforbrug bliver påvirket af, at man dropper zink.

"Vi står i en situation hvor vi både skal udfase zink og reducere brugen af antibiotika. Det er en stor udfordring", lyder det fra dyrlægen.

Stor interesse

Dyrlægerne kunne fortælle om stor interesse hos deres kunder, hvor mange allerede er i fuld gang med at afprøve forskellige tiltag til erstatning for zink.

Sideløbende kører Seges for tiden afprøvning af forskellige fodringskoncepter på Grønhøj.

"Udfasning af zink er en udfordring, ingen kan løse alene. Det kræver et tæt samarbejde mellem svineproducenter, foderleverandører, medicinalindustri og rådgivere", understreger Nicolai Weber.

Faktaboks

Udfasning af zink

  • Dyrlæger melder om stor interesse hos svineproducenter for at udfase zink
  • Seges arbejder i de næste to år hårdt på at skaffe viden om alternativer

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle