Tyske svineslagtninger dykker videre ned

Årets første ni måneder har givet færre svineslagtninger på de tyske slagterier. Særligt importerede slagtesvin styrtdykker i antal.

Frem til udgangen af 2016 nød de tyske svineslagterier godt af, at antallet af slagtninger steg og steg og næsten nåede op på 60 mio. årlige slagtninger.

Siden er udviklingen vendt.

I 2017 droppede antallet af slagtninger med 1,5 mio. styk til 57,94 mio. slagtninger, og i år er der efter en opgørelse frem til september 2018 udsigt til yderligere reduktion i antal slagtninger.

Det viser en opgørelse fra AMI, som Markedsnyt for grisekød har set nærmere på.

2017-slagtningerne viste, at der skete et fald på 840.000 importerede slagtesvin, mens antallet af tyske slagtesvin blot faldt 700.000 styk målt i forhold til året før

2018-slagtningerne frem til udgangen af september viser samme tendens. Her falder andelen af importerede slagtesvin igen og udgør nu 5,9 procent af slagtningerne mod 6,9 procent i samme periode året før. 
Andelen af egenproducerede slagtesvin er faldet med cirka en halv mio. svin.

Samlet set er der frem til 1. oktober 2018 sket et fald i slagtningerne på cirka en mio. svin målt op mod samme periode i 2017.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle