Vækstfremmer hedt emne blandt svineproducenter i USA

Brugen af vækstfremmeren ractopamine blev diskuteret på svinekongres i USA.

Ifølge det amerikanske medie Weekly Tribune var brugen af ractopamine et varmt emne, der blev diskuteret livligt ved sidste uges amerikanske svinekongres World Pork Expo i Des Moines, Iowa.

Det skriver Markedsnyt for Svinekød, der udgives af L&F.

Emnet er blevet aktuelt, da den amerikanske svinekødbranche oplever en rigtig god efterspørgsel fra Kina, samtidig med at amerikanske eksportører har problemer med eksporten til Kina som følge af det kinesiske forbud mod ractopamine i svinekødet. Også EU har forbudt stoffet.

De amerikanske svineproducenter er imidlertid modstræbende med hensyn til at opgive brugen af ractopamine, som branchen hævder bidrager med 2,50 dollars, svarende til 6,6 danske kr., pr. svin.

På slagterierne oplever man problemer med meget følsomme kinesiske test, der kan spore meget små mængder ractopamine. Det er derfor vanskeligt at slagte de ractopamine-frie svin, uden at der sker 'smitte' fra svin, hvor der er brugt ractopamine. Det kan derfor vise sig nødvendigt, at hele skift på slagterierne udelukkende forbeholdes slagtning af ractopamine-frie svin.

Brug af antibiotika skal under dyrlægetilsyn

USA har for nyligt besluttet at stramme reglerne omkring brug af antibiotika.

Ifølge Agra Europe vil de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA bringe brugen af antibiotika i landbruget under dyrlægetilsyn, så antibiotika kun anvendes, når det er streng nødvendigt.

Nye regler, som træder i kraft i december 2016, betyder, at landmændene kun ved recept fra dyrelæge må anvende antibiotika til deres dyr.

 

Faktaboks

Ractopamine hører til gruppen af såkaldte beta-agonister, der kan gives i foderet og forbedre foderudnyttelsen, kroppens muskelfylde og reducere fedtindholdet. Stoffet er forbudt at anvende i EU, og EU tillader kun import af oksekød fra lande, som enten forbyder anvendelse af beta-agonister og hormoner i husdyrproduktionen eller har etableret et adskilt ‘rent’ system.

Kilde: Landbrugsinfo.dk.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle