Griseprisen ligger stille i næste uge: - Der skal mere fart på forbruget

Prisen fortsætter på 12,30 kroner per kilo i uge 11. Slagteriet understreger dog, at man ikke ser faldende priser.

Der er intet nyt under solen.

Det er meldingen fra Danish Crown, der lader sine grisenotering ligge uændret i uge 11.

Dermed fortsætter prisen på 12,30 kroner per kilo.

Noteringen for søerne ligger stille endnu en uge og fortsætter på ni kroner per kilo.

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke ser faldende priser, men der skal enten mere fart på forbruget i Europa eller en yderligere bedring af eksporten ud af Europa, før vi ser et yderligere løft i priserne, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter under grafen

Men hen over de næste to uger ændrer mønstrene i efterspørgslen sig, når detailhandlen i store dele af Europa skifter til sommersortiment, forklarer Mads Stougaard.

Det betyder at de dele af grisen, som bruges til simreretter skal afsættes andre steder, men til gengæld vil der komme tryk på salget af bove og nakker, så snart forårsvejret får fat i Mellem- og Sydeuropa.

- Skiftet i sortimentet kommer altid op til påske, men pudsigt nok uden hensyn til, hvor tidligt på året påsken falder. Lige nu er vejret i Europa mildt sagt ikke synkroniseret til skiftet i sortiment. Det er ikke godt for den samlede efterspørgsel, fordi både forædlingsindustrien og detailkæderne allerede er ved at indrette sig på et nye sortiment, som forbrugerne ikke er klar til på den korte bane, siger Mads Stougaard.

Onsdag meddelte den tyske griseproducentforening ISN, at også prisen de tyske slagtegrise ligger stille den kommende uge og holder den høje pris på 16,39 kroner per kilo.

I sidste uge steg noteringen med 20 øre.

Forventer at slagte op

Det er også lykkedes slagteriet at hente noget af den slagtepukkel, som slagteriet oparbejdede omkring jul og snestormene i januar.

For fire uger siden stod 205.000 slagtninger over, men nu er det tal reduceret til kun 50.000 grise i uge 11, melder Danish Crown, der forventer at slagte op ved ugens udgang.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle