Høje mælkepriser sikrer Hedelund Mælk tocifret millionoverskud

En af landets store mælkeproducenter, Hedelund Mælk, lander 34 millioner kroner på bunden i netop aflagt regnskab.

Selskabet Hedelund Mælk ApS, der blandt andet ejes af den nordjyske mælkeproducent Kurt Jensen, kom bundsolidt ud af sit første regnskabsår.

Driftsresultatet landede på 43,9 millioner kroner og på bundlinjen stod 34 millioner kroner. Egenkapitalen i selskabet ligger på 34,1 millioner kroner.

Ifølge regnskabet oversteg den økonomiske udvikling forventningerne, der oprindeligt lå på mellem 10 og 20 millioner kroner.

Målsætningen blev overgået primært som følge af en væsentligt højere mælkepris end forventet, fremgår det af regnskabet.

Hedelund Mælk forventer et positivt resultat før skat i niveauet 10-20 millioner i det kommende år på grund af faldende mælke- og kødpriser. Samtidig er omkostningerne stigende, hvorfor der forventes tilbagegang i resultatet.

Hedelund Mælk er en af landets store mælkeproducenter med en malkekvægsbesætning på 3.773 køer ifølge CHR-registeret. Selskabet beskæftiger cirka 40 ansatte.

Hedelund Mælk blev stiftet 4. november 2021. Det netop aflagte regnskab dækker over hele 2022 og knap to måneder af 2021.

Medejer Kurt Jensen ønsker ikke at kommentere regnskabet yderligere, men understreger, at Hedelund Mælk kun er en del af hans aktiviteter.

De andre aktiviteter ligger i privatejede selskaber.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle