Høsten kom i hus trods nedbrud på mejetærsker

På Flenegaard i Tørring blev de i går færdige med årets høst.

Den 35 fod Claas Lexion æder sig støt og roligt hen mod "middagsbordet", hvor nogle mere eller mindre nervøse kollegaer og madmødre venter.

Billedet er taget af Kristian Mortensen i går mandag, da de på Flengegaard i Tørning skulle have det sidste vinterhvede i hus.

På billedet ses bedriftens elev Kasper samt Kristian Mortensens kæreste Kristina og mor Helle. I mejetærskeren sidder Thomas Mikkelsen fra Svendgaards Maskinstation, og det er der er helt særlig grund til.

"Vi fik et nedbrud på vores egen mejetærsker her i slutspurten, så vi valgte at kontakte vores gode samarbejdspartner fra maskinstationen, så de kunne gøre arbejdet færdigt," fortæller Kristian Mortensen.

Kristian Mortensen er søn af Sejer og Helle Mortensen som ejer Flengegaard.  

Miljøminister vil genindføre jagt på måger og grågæs 13. december · 07:27

"Vi har 700 søer, producerer ca. 24.000 smågrise til 30 kg og ca. 6.000 slagtesvin," fortæller Kristian Mortensen. Derudover har bedriften 320 hektar med korn og raps.

"Vi blev endelig mandag  28. august. Der stod 1,5 hektar tilbage fra lørdag aften hvor regnen desværre satte ind," fortæller Kristian Mortensen og oplyser, at de har fine udbytter som ligger over middel.

Kristian Mortensen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu