Hellere en landmand end en direktør til bords

Skuespillere topper listen over dem, vi helst vi have til bords til en fest. Butiksansatte og murere er i bund. Landmænd ligger over advokater og direktører

Danskerne har en bøn til alle dem, der laver bordplaner til fester: Giv os en skuespiller til bords. Eller en politiker. Men fri for en murer eller en advokat. Det er resultatet af en undersøgelse, som Wilke har lavet for Avisen.dk.
1.058 repræsentativt udvalgte danskere er blevet bedt om at forholde sig til, hvilke personer fra 11 udvalgte faggrupper, de helst vil have til bords til en fest. Skuespillere vinder med 24,6 procent. På anden- og tredjepladsen kommer politikere og biologer. I bunden er butiksansatte, murere og advokater.

Iværksætteren og millionæren Martin Thorborg satte tidligere på året gang i debatten om, hvilken faggruppe det er sjovest at få til bords til en fest, da han blev interviewet om den danske elite i Berlingske. Her sagde han, at han hellere vil sidde til bords med en minister, en erhvervsdirektør, en forsker eller en opdagelsesrejsende frem for hr. og fru Danmark.

Undersøgelsens overraskelse er biologerne på tredjepladsen. De naturglade mennesker giver for eksempel solidt baghjul til direktører, der først er at finde som nummer syv. Det er tv-biologen Morten D.D. Hansen ikke overrasket over.
- Vi taler ikke så meget om os selv. Vi taler mere om resten af verden. Vores verden er stor. Vi vil hellere tale om verden og om de hvaler eller de flagermus, som vi lige har været ude og undersøge, siger Morten D.D. Hansen til Avisen.dk.

Faktaboks

Wilke har stillet 1.058 repræsentativt udvalgte danskere følgende spørgsmål:"Hvem ville være mest spændende at sidde ved siden af under middagen til en fest eller sammenkomst?"Svarene fordeler sig således i procent:Skuespiller 24,6 procent.Politiker 16,4.Biolog 9,7.Læge 6,7.Skolelærer 5,9.Landmand 4,8.Direktør 4,6.Sosu-assistent 4,3.Advokat 3,6.Murer 3,3.Butiksansat 3,1.Andet: 13,1.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle