HKScan lancerer ny bæredygtighedsmodel - fjerkræformand positiv

Den finske slagterikoncern HKScan tager nyt skridt i retning af mere bæredygtig produktion. Fjerkræformand alle tiltag, der kan give merværdi.

HKScan tager næste skridt i udviklingen imod en mere bæredygtig kødproduktion. 

Koncernen introducerer en ny model i værdikæden, særligt til deres kontraktpoducenter, kaldet Agrofood ecosystem. 

Den nye model vil gøre HKScan i stand til at møde markedets efterspørgsel bedre end hidtil. 

"Vi har samarbejdet med vores kontraktproducenter i mange årtier og systematisk udviklet værdikæden. Nu introducerer vi Agrofood ecosystem for at udvikle vores kontraktproduktion yderligere og for at bygge en mere struktureret model til at møde markedernes behov. Målet er at møde forbrugere og kunders behov for bæredygtighed og gennemsigtighed, samtidig med at øge produktivititen i hele værdikæden, sikre vores konkurrenceevne og øge dyrevelfærden yderligere", siger Ceo i HKScan Tero Hemmilä i meddelelsen. 

I første omgang skal modellen introduceres hos de finske fjerkræproducenter.

Det skriver HKScan i en pressemeddelelse. 

Fjerkræformand positiv

Formand i L&Fs fjerkræsektion, Martin Hjort Jensen ser positivt på HKScans udmelding. 

"Som fjerkræproducent og som landmand kan jeg kun bifalde hver gang, der bliver lavet tiltag, der skaber merværdi til værdikæden og dermed også til producenten", siger han til landbrugsavisen.dk. 

Han kender ikke de nærmere detaljer i den nye model, men glæder sig til at se, hvordan den vil udmønte sig i virkeligheden. 

"Det bliver spændende, at få det foldet endnu mere ud og se, hvad det egentlig er det her er",siger han om Agrofood ecosystemet. 

Planteavl spiller nøglerolle

Slagterikoncernens bæredygtighedsarbejde vil primært koncentrere sig om tiltag, der kan mindske CO2 udledningen og her spiller planteavl en nøglerolle. 

Den nordiske husdyrproduktions CO2 aftryk er i forvejen lavt i forhold til internationale standarder.

Ifølge et nyt studie fra det finske VTT Technical Research Center er Co2 aftrykket fra slagterikoncernens finske produktion af omega3 svinekød markant mindre end for andet europæisk svinekød. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle