Ismejeri med millionoverskud: økologisk issalg stiger

Mejerigaarden i Thisted har millionoverskud og deltager for første gang på landsskuet. De oplever at interessen for økologisk is er stigende. Mejerigaarden uddeler prisen til Danmarks smukkeste malkeko på Landsskuet.

En af de fødevarer, der for alvor mærker forbrugernes stigende interesse for at købe økologisk, er flødeis. Det kan mærkes helt ud til malkekøerne på markerne, idet fløden til den økologiske is kommer fra danske køer.

Mejerigaarden i Thisted, som er landets største isproducent med 145 medarbejdere, har netop aflagt et meget tilfredsstillende regnskab med et overskud på 22 mio. kr. Her udgør den økologiske del af ismejeriets salg en voksende del af issalget.

"Vi oplever, at forbrugerne bliver mere kvalitetsbevidste og vil betale lidt mere for god is, hvilket også gælder økologiske produkter. Og så tror vi på, at danskerne først og fremmest gerne vil have is baseret på fløde – og gerne dansk fløde, siger Christian Brink, kommerciel direktør på Mejerigaarden.

For at anerkende betydningen af danskproduceret fløde deltager Mejerigaarden derfor i denne uge for første gang på Landsskuet i Herning. Her mødes mælkeproducenter fra hele landet for at udstille 645 af de allerbedste malkekøer.

Ved finalen lørdagen finder dommerne traditionen tro Danmarks Smukkeste Malkeko. Som noget nyt får den en kontant præmie på 10.000 kroner fra netop Mejerigaarden, ligesom de tre øvrige finaledeltagere belønnes med et års forbrug af økologisk flødeis.

Danmarks Smukkeste Malkeko kåres lørdag den 1. juli, kl. 13.10, i Hal Q. Prisen overrækkes af Christian Brink, kommerciel direktør på Mejerigaarden, og Christian Schmidt Lund, formand for Dansk Kvæg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle