Kæmpe optimisme i Tyskland: Priser på smågrise når nye rekorder

Alle prisrekorder på smågrise er smadret, efter de tyske smågrisenoteringer fortsætter i vejret.

Noteringerne for smågrise på det tyske marked fortsætter med at slå tidligere tiders rekorder.

For den store tyske Nord-West-notering er det også tilfældet, efter at noteringen mandag stiger med yderligere tre euro til 66 euro.

Allerede i forsommeren blev 2017-rekorden med 63 euro slået, da noteringen i uge 22 bankede op i 64 euro. Siden er noteringen faldet tilbage, for så her de seneste uger at gå markant frem og altså i denne uge slå en ny prisrekord med 66 euro.

Og der er mere på vej. Fordi Nord-West-noteringen er forskudt af den tyske VEZG-smågrisenotering er så godt som sikkert, at Nord-West-noteringen stiger yderligere 3,5 euro til 69,50 euro svarende til 555 kr. inkl. vægtregulering.

De tyske smågrisepriser er præget af, at slagtesvinenoteringerne har ramt to euro i Tyskland.

»Efter den tyske slagtesvinenotering har nået to euro, fortsætter også smågrisenoteringerne med delvis kraftige prisstigninger. Efterspørgslen er stor, og udbuddet er langt fra at være tilstrækkeligt til at dække slagtesvineproducenternes høje efterspørgsel. Derudover eksporterer Holland flere og flere smågrise til Spanien, hvilket øger underskuddet på det tyske marked«, forklarer Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, og fortsætter:

»På det tyske slagtesvinemarked anbefaler nogle omsætterne p.t at udnytte det nuværende prisniveau og at levere slagteklare grise så snart som muligt til slagteriet. Man ved godt, at vi vil komme til at mangle nogle slagtedage i forbindelse med jul og nytår. Desuden plejer slagteriernes efterspørgsel at falde allerede nogle få uger før jul. Derfor er det ikke usandsynligt, at den tyske slagtesvinenotering vil give lidt efter i løbet af december/januar måned«.

På kødmarkedet meldes også om medvind. Hele slagtekroppe steg således med 89 øre i forrige slagteuge. Samtidig er det ikke kun Kina, der driver svinepriserne op.

»Den prisdrivende faktor er ikke længere kun eksporten til Kina, men også den stigende efterspørgsel på det europæiske hjemmemarked i forbindelse med jul. I Kina gav de gennemsnitlige grisepriser lidt efter i de seneste uger. Desuden skal man være klar over, at europæisk grisekød ikke længere kan afskibes til Kina i tide til det kinesiske nytårsfest. Ikke desto mindre går alle markedseksperter ud fra, at efterspørgslen i Asien vil blive på højt niveau – også efter det kinesiske nytårsfest«, anfører Markus Fiebelkorn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle