Kendt herregård satser på insektproduktion

Herregården Ausumgaard har nøglerolle i nyt projekt, der skal producere insekter til foder og til middagsbordene.

Ausumgaard, der ligger mellem Holstebro og Struer, skal være med i nyt projekt, der skal gøre Danmark til foregangsland inden for industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Innovationsfonden og Teknologisk Institut investerer 28 mio. kr. i projektet.

”Det er et projekt, der harmonerer meget godt med vores vision om at være et kraftcenter for fødevarer, uddannelse og oplevelser", siger Kristian Lundgaard-Karlshøj, der ejer Ausumgaard, til Landbrugsavisen.dk og kalder projektet en moderat satsning.

Rent praktisk kommer produktionen, af melorme som man har valgt at satse på, til at finde sted i nogle gamle driftsbygninger, der ikke bliver brugt til andet pt.

"Vi kommer også til at dedikere en medarbejder til projektet. Så indtil videre er det ikke en stor økonomisk satsning. Men der er mulighed for at komme op i en større skala inden for forholdsvis kort tid og det er selvfølgelig det vi satser på,” siger han.

Hvis det går godt og projektet kan få den ønskede volumen skal der investeres i produktionsanlæg på 2000-3000kvm og med 4m loftshøjde.

”For at det skal være rigtig interessant for os vil jeg sige at det kan svare til at bygge en svinestald og så skal det være en bedre investering end det,” siger Kristian Lundgaard-Karlshøj

Den nye produktion passer godt ind i Ausumgaards tankegang om bæredygtighed og cirkulær bioøkonomi.

”Jeg synes, at det er helt vildt spændende og om et par år er vi væsentligt klogere på det. På sigt kan der være noget i det både for os og for resten af landbruget,” siger Kristian Lundgaard-Karlshøj

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle