Kreaturslagteri er en ypperlig udfordring for Riberholdt

5 skarpe til Kenneth Riberholdt, iværksætter af kreaturslagteri.

 

»Da Danish Crown meldte ud, at de lukkede i Holstebro, gav det mine ideer og visioner næring. Jeg har længe haft et brændende ønske om at få mit eget, og jeg mener, at der er stort potentiale i og omkring Holstebro.«

 

»placeringen i udkanten af Holstebro er optimal. Det er tæt på verdens største biogasanlæg og meget tæt på motorvejen. Samtidig kan man med nye bygninger få et optimalt produktionsflow, og energiomkostningerne er også lavere i en ny bygning. Det er et projekt til et to-cifret millionbeløb, og indtil videre er det mine egne penge, der er i projektet, så jeg skal finde nogle samarbejdspartnere.«

 

»Danish Crown flytter langt fra Holstebro med deres forarbejdning, og jeg håber, at jeg kan blive leverandørernes foretrukne slagteri her i området. Det skal ske med konkurrencedygtige afregningspriser, ellers har vi ikke en berettigelse. Vi bliver en meget lille organisation, så der bliver ikke langt fra leverandørerne og til chefen.«

 

»Jeg har for mig selv sagt, at der skal være kød på til årsskiftet, hvis det skal realiseres. Målet er at bygge et slagteri, der kan stå færdigt i 2014. Overliggeren er sat højt, og udfordringen med fødevarebranchen er, at det kræver megen likviditet at starte sådan et projekt her.«

 

»Det har overrasket, at jeg sidder mere eller mindre alene om det her og skal have styr på alt fra investorer til myndigheder og tegninger af huset. Det er virkelig et sejt træk, det er det. Jeg har udfordret mig selv ypperligt, men jeg kan ikke smide håndklædet i ringen efter tre uger. Så er det useriøst. Samtidig har jeg en tro på mig selv og på, at virksomheden vil have sin berettigelse.«

DSB

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle