Ustabil webside stresser konsulenter

Husdyrgodkendelse.dk er som en halvgammel bil, der giver konsulenterne problemer, men Miljøstyrelsen lover, der er en helikopter på vej.

»Der er problemer med den server, der kører Husdyrgodkendelse.dk. Der arbejdes på at løse problemet, men det er endnu usikkert, hvor længe det tager ...«

Sådan lyder beskeden stadig jævnligt til konsulenter, der bruger websiden husdyrgodkenddelse.dk i deres arbejde med at søge miljøgodkendelser til landmænd. Og det er ikke kun deciderede nedbrud, der forsinker miljøkonsulenterne ude i landbrugscentrene. Systemet kører i perioder også langsomt, når der er for mange, der logger på.

Ifølge miljøchef Hans Roust Thysen, Videncentret for Landbrug, er det et stort irritationsmoment.

»Hvis man lige sidder og arbejder med det og har sat tid af, er det vældig irriterende at blive afbrudt og ikke kunne lave tingene, når man skal,« siger han.

Flaskehalse

Lars Schmidt, sektionsleder miljø, KHL, oplever, at det er særlig slemt i flaskehalsperioder. Sådan én er man i lige nu, hvor kommunerne prøver at presse så mange godkendelser som muligt gennem systemet inden 1. oktober for at få del i et tilskud fra regeringen.

Det afføder en masse spørgsmål til konsulenterne om supplerende oplysninger, nye beregninger og lignende, der belaster systemet, der så kører langsomt eller går ned. Det stresser, fordi der er korte deadlines til konsulenterne på de supplerende oplysninger, og når systemet går ned, aner de ikke, om det tager et kvarter eller en halv dag.

»Det er meget upraktisk for medarbejderne,« siger han og bemærker, at problemerne har stået på i flere år.

Britt Bjerre Paulsen, Miljø Teamkoordinator hos Landbosyd, forudser en ny flaskehalsperiode inden 1. januar, hvor ammoniakreduktionskravet stiger igen.

Nyt system på vej

I Miljøstyrelsen bekræfter projektleder Poul Lundsby, at der har været en række hændelser, hvor systemet gik ned. Den værste varede fem dage hen over en weekend, men oftere er det kortvarige nedbrud, hvor brugerne oplever at blive smidt af. Som noget nyt har man sat en automatisk overvågning på, der sikrer, at systemet bliver genstartet, selv om medarbejderne ikke er på arbejde, og dermed skulle systemet hurtigere være oppe igen.

Poul Lundsby sammenligner systemet med en ældre bil, der snart skal skiftes ud.

»Selvfølgelig skal den virke og kunne klare et syn, men man sætter ikke lige en ny motor i eller bruger penge på ny lak, når man snart skal have en ny,« siger han.

Og der er nyt på vej, og det bliver helt anderledes og meget bedre:

»Vi skifter den gamle bil ud med en helikopter,« siger han og antyder, at man både arbejder på større driftssikkerhed og bedre overblik.

thalbitzer@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle