Low-cost, Hightech og opfindsomhed

Deltagerne i Løsdriftforeningens årlige bedriftsbesøg så tre måder at drive kvægbrug på. Foreningen består stadig, selvom den opstod som protest imod byggeri af bindestalde.

Der var lowcost hos Poul Søgaard, Allingårbro, Hightech hos Arne Porse, Allingåbro, og endelig opfindsomhed og masser af sand til køerne hos Mogens Hjort Jensen, Grenå.

"Foreningen startede i 1960, og det er da imponerende, at der stadig er opbakning til arrangementerne," sagde formand Niels Tobiasen, Ribe.

Foreningen startede som et oprør mod trenden med byggeri af bindestalde, og som Niels Tobiasen sagde under indledningen, så holdt oprørsånden ved og vandt. I dag bygges der ikke længere bindestalde.

"Vi forsøger at sammensætte en dag med tre bedriftsbesøg og en enkelt temadag, hvor vi finder et interessant emne at belyse," forklarede formanden.

I foreningens spæde opstartsår var debatten præget af holdninger til valg af gulvtyper i løsdriftsstalde, størrelser af sengebåse og valg af fodringsmetode.

"I dag bevæger vi os indenfor emnerne økonomi, miljø og management ved byggeri. De andre ting er lagt fast af lovgivningen, men derfor er der stadig råd og vejledning at hente," sagde Niels Tobiasen.

Foreningen er åben for alle interesserede - uanset om mand er kvægbruger, tidligere kvægbruger eller under uddannelse.

mogensen@landbrugsavisen.dk

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle