Landbrugsskole opfordrer udlændinge til at tage en uddannelse

Der er en del udenlandske medarbejdere ansat hos de danske landmænd, og den gruppe opfordrer Grindsted Landbrugsskole til at tage en dansk landbrugsuddannelse.

På Grindsted Landbrugsskole udbydes et forløb, der er tilpasset de udenlandske elever, som allerede er i Danmark.

Uddannelsen svarer til den danske uddannelse, men alt undervisning foregår på engelsk. Først er der et grundforløb på 5 måneder efterfulgt af et praktikophold på ca. 13 måneder og endelig et hovedforløb på 4 måneder. Herefter er eleven uddannet landbrugsassistent.

"Vores mål er først og fremmest at hjælpe de udenlandske elever og deres danske læremestre med en opkvalificering. Men samtidig håber vi også at inspirere dem til at eleverne fortsætter deres uddannelse, så de kan blive faglærte landmænd. Her er udfordringen dog, at det foregår på dansk. Men vi oplever heldigvis, at en del af eleverne har valgt at kaste sig over udfordringen," fortæller Kurt Østergaard, forstander på Grindsted Landbrugsskole, i en pressemeddelelse.

Landmand har fået bygget intelligent bufferzone 8. december · 17:38

Fra økonomistuderende til landbrugselev

En af de udenlandske elever, som har prøvet kræfter med landbrugsuddannelsen i Danmark, er Alexandru Cosmin Isachi, der kommer fra Lasi i Rumænien, hvorfra han har en uddannelse i økonomi. Alexandru har gennemgået uddannelsen til Landbrugsassistent på Grindsted Landbrugsskole, og herefter er han fortsat på næste step 2. Hovedforløb.

"Jeg ser en god fremtid i landbruget, og har været glad for den første del af uddannelsen som Landbrugsassistent. Men jeg vil have mere uddannelse, derfor er jeg startet på 2. Hovedforløb på Grindsted Landbrugsskole. De første måneder har været svære, da undervisningen er skiftet fra engelsk til dansk. Der var mange fagudtryk, som jeg ikke kendte, for man lærer ikke ligefrem alle landbrugsordene på Sprogskolen," siger Alexandru Cosmin Isachi.
 
Han har en uddannelsesaftale med en dansk kvæglandmand, og den rumænske landbrugselev har planerne for fremtiden på plads.

"Jeg har planer om at fortsætte i landbrugsuddannelsen og slutte med lederuddannelsen. I Danmark kan jeg tage en rigtig god landbrugsuddannelse, og det kræver meget uddannelse, hvis jeg skal nå mine mål. Jeg vil også blive bedre til dansk, og det kombineret med masser af uddannelse vil styrke mine chancer for at nå min drøm om at blive selvstændig landmand," forklarer Alexandru Cosmin Isachi.

Faktaboks

Grindsted Landbrugsskole starter et nyt hold for udenlandske elever mandag d. 18. januar og igen til august 2016.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu