L&F-direktør: Vi må handle, hvis skaderne af klimaforandringer skal begrænses

Danmark og landbruget må tage deres del af arbejdet for at begrænse skaderne af klimaforandringerne, mener Morten Boje Hviid, direktør i Landbrug & Fødevarer.

FN har mandag sendt en ny rapport ud, der understreger behovet for at tage mere ambitiøst fat i at begrænse klimaforandringerne. 

Rapporten fra FN's Klimapanel, IPCC, sætter en tyk streg under, at beslutningerne i dette årti i høj grad afgør, om den globale opvarmning kan begrænses til 1,5 eller 2 grader, hedder det.

Det budskab bakker Morten Boje Hviid, direktør i Landbrug & Fødevarer, op om.

- Den nye IPCC-rapport viser med al tydelighed, hvordan der er behov for handling nu, hvis vi skal begrænse de skader af klimaforandringer, som vi allerede nu ser, udtaler han i en skriftlig kommentar til Landbrugsavisen.dk.

Han kalder klimaforandringerne og det stigende pres på naturressourcerne, der skal brødføde en voksende befolkning på 10 milliarder mennesker i 2050 vor tids største udfordringer.

- Den samlede fødevareproduktion står for over en tredjedel af udledningerne. Så en grøn omstilling af fødevareproduktion er nødvendig for at knække klimaudfordringer. Men det kræver at vi udvikler fødevareerhvervet, frem for at afvikle det, siger Morten Boje Hviid.

LÆS OGSÅ: Sidste advarsel fra FN-panel: Fremtidens klima afgøres i dette årti

Det er dog ikke kun en hæmsko for landbruget, men også en mulighed, lyder det.

- Danmark står for 1 promille af verdens samlede udledninger. Men vi har et ansvar og en position, hvor vi kan, og vi vil være det grønne fyrtårn, som skaber den nødvendige grønne omstilling ikke bare i Danmark, men globalt, påpeger han og fortsætter:

- Det kræver, at politikerne husker det globale perspektiv i vores danske klimaløsninger. Lad os derfor satse på at udvikle og drive de løsninger som skaber den nødvendige grønne omstilling globalt. Til gavn for klimaet og til gavn for Danmarks konkurrenceevne og økonomi.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle