L&F dropper Folkemødet på Bornholm

Folkemødet på Bornholm er blevet for dyrt at deltage i: Landbrug & Fødevarer trækker stikket og bliver væk på næste års Folkemøde.

Siden 2011 har Landbrug & Fødevarer været en markant deltager på landets største politiske festival Folkemødet.

Nu vælger organisationen at trække i bremsen og stoppe op.

»Vi har kigget grundigt på omkostningerne ved at deltage på Folkemødet med en markant scene, mange debatter og et generelt stort setup. Selv om det bestemt har været givtigt for os at være massivt tilstede, så vurderer vi også, at vi skal bruge ressourcerne rigtigt«, siger Morten Høyer, direktør for politik og kommunikation i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at Landbrug & Fødevarer har andre ’unikke tilbud’, hvor landbruget møder befolkningen.

»Vi har i vores skoletjeneste (26.000 skoleelever på besøg i 2017) og Åbent Landbrug (73.000 besøgende i 2018) nogle helt unikke tilbud, hvor vi også møder befolkningen. Vi skal som et stort erhverv i Danmark hele tiden vurdere, hvordan vi bedst kommer i kontakt med flest muligt mennesker«.

Priser er løbet løbsk

Det er bl.a. økonomi, der er årsagen til, at Landbrug & Fødevarer nu dropper at have en de største scener på den politiske festival på Bornholm.

»Vi smækker ikke med døren, for vi har bestemt haft rigtig meget godt ud af at være synlige i Allinge under Folkemødet«, siger Morten Høyer.

»Når det er sagt, så har vi også gennem flere år været ude at advare mod, at priserne på Bornholm løber løbsk, samtidig med at det er blevet mere rigidt at være med på Folkemødet. Vi kan bare konstatere, at bl.a. priserne for overnatning og transport ikke har fundet et fornuftigt leje. Vi oplever voldsomme stigninger for overnatning igen næste år, hvor priserne nogle steder stiger med 50 procent. Det er efterhånden ved at være sådan, at overnatning og transport koster det samme som at have en stor scene på Folkemødet«, siger Morten Høyer.

Andre veje til danskerne

Folkemødet er på få år vokset til at være et meget stort set-up, men selv om flere og flere mennesker tager til øen, er det ikke nødvendigvis det samme, som at man får mere og mere ud af at være markant til stede, mener Morten Høyer.

»Vi er i evalueringen af vores engagement i Folkemødet trådt et skridt tilbage og har kigget på både os selv og hele set-uppet omkring arrangementet. Er det indsatsen og ressourcerne værd? Vi er nået frem til, at vi vil bruge ressourcerne anderledes i vores arbejde med at nå danskerne«, siger Morten Høyer.

Landbrug & Fødevarer vil stadig have repræsentanter tilstede ved næste års Folkemøde, og organisationen afviser heller ikke at vende tilbage igen.

»Ligesom vi hele tiden evaluerer alt andet, vi bruger ressourcer på, så vil vi også løbende vurdere, om vi på et tidspunkt skal vende tilbage til Folkemødet med et nyt set-up. For der er bestemt stadig masser at hente i Allinge«, siger Morten Høyer.

Landbrug & Fødevarer fastholder sit engagement i Naturmødet på Mors næste år.

Faktaboks

Organisationer flygter fra folkemøde

  • Landbrug & Fødevarer er langt fra den eneste organisation, som skærer ned på deltagelsen ved det bornholmske folkemøde.
  • Også Dansk Industri og Ældre Sagen har droslet ned på deltagelsen ved folkemødet med henvisning til de eskalerende priser på bl.a. sommerhuse og fortæring, som får en tak opad hvert år.
  • Af samme grund har Folkemødet sænket priserne på at deltage, men mange andre omkostninger, bl.a. til overnatning, kan ikke styres centralt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle