L&F er tilfreds med ny politisk aftale om grøn forskning

Endelig prioriteres de nødvendige midler til den grønne forskning, lyder det fra L&F, som er glade for den politiske aftale om forskningsreserve.

Tidligere i dag blev Folketingets partier enige om, at afsætte lige knap tre milliarder kroner til forskningsreserve med fokus på grøn forskning.

Det er en nyhed, der glæder i Landbrug & Fødevarer, hvor Anne Lawaetz Arhnung mener, at der nu bliver afsat de nødvendige midler for at nå i mål med den ambitiøse målsætning på klimaområdet. 

"Vi er særligt glade for, at der er afsat penge til grønne innovationspartnerskaber, hvor vi i fællesskab kan løse de komplekse problemstillinger vi står overfor. Det var blandt andet noget, som Klimapartnerskabet anbefalede", siger hun.

Der går 700 millioner kroner til de grønne innovationspartnerskaber, som skal forske i at fange og lagre CO2, grønnere brændstoffer til transport og industri, mere klimavenligt landbrug og fødevareproduktion samt øget genanvendelse af plastik og tøj.

Gode prioriteringer

I den politiske aftale er der også afsat 50 millioner kroner til at forske i økologien. For hvis dansk økologi fortsat skal have en stærk international position, så skal det blive ved med at leve op til forbrugernes høje krav.

"Det er utrolig positivt, at aftaleparterne har prioriteret at løfte indsatsen til økologiforskning. Med de målsætninger regeringen og støttepartierne har med fordobling af økologien frem til 2030, er der et større behov for forskning og faglig udvikling end nogensinde før", siger Anne Lawaetz Arhnung.

Der også specifikt afsat 39,3 millioner kroner til at forske og dermed opnå mere viden og dokumentation om emissioner, lavbundsjorde og CO2-optag på landbrugsområdet. Det er L&F også særligt begejstrede for.

"Ligeledes er det særlig positivt at den myndighedsrelaterede forskning i fx emissioner og udtagning af lavbundsjorde prioriteres med næsten 40 mio. kr.. Forskningen på de områder er presset af årlige 2%-besparelser som pålægges Miljø- og fødevareministeriets forskningsbevillinger, og vi har arbejdet hårdt på at få besparelserne stoppet", siger Anne Lawaetz Arhnung.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle