L&F-formand glad for opbakning efter krisemøde

Den politiske ledelse i Landbrug & Fødevarer mødte berettiget kritik, men gik fra ekstraordinært møde med opbakning, ifølge formand Søren Søndergaard.

Søren Søndergaard og den øvrige ledelse i Landbrug & Fødevarer har opbakning i baglandet på trods af det kaotiske forløb omkring krænkelsessagen i Danbred. 

Det står klart efter et syv timers langt møde i Landbrug & Fødevarers bestyrelser, der blev afholdt fredag på et hotel i København.

"Det har været et godt møde", fortalte formanden om mødet, der var indkaldt ekstraordinært efter Anne Arhnungs opsigelse mandag. Mødet var sat til at slutte 10.30, men istedet sluttede omkring kl. 15.40.

Formand for L&F Søren Søndergaard og bestyrelsesmedlem og CFO i Landbrug & Fødevarer, Lars Daugaard brugte nogle af de syv timer til at give bestyrelsesmedlemmerne, der er repræsentanter for både landmænd og virksomheder, en lang, detaljeret og grundig redegørelse af den seneste tids forløb, der er udsprunget af krænkelsessagen i Danbred. 

"Redegørelsen blev taget til efterretning og vi fremlagde de initiativer vi har sat i værk for at undgå sådan en sag igen og det blev accepteret af bestyrelsen", siger Søren Søndergaard.

"Vi gennemgik hele forløbet henover sommeren meget detaljeret, og vi har fået berettiget kritik. De muskler vi brugte sent i forløbet, skulle vi have brugt meget tidligere. Det er der ingen, der er i tvivl om", siger Søren Søndergaard. 

Men på trods af kritikken og det tumultariske forløb endte det ekstraordinære møde ud med at bestyrelsen bakkede op om den politiske ledelse og de forandringer, der sættes i gang.

"Bestyrelsen bakker op om formandskabet", slår Søren Søndergaard fast

Er det blevet diskuteret om nogen skulle forlade deres poster?

"Vi har haft mange drøftelser, og jeg er glad for den opbakning, vi har fået. Samtidig må man sige, at vi er løbende på valg, og så må man lade det være op til den demokratiske proces", siger Søren Søndergaard.

Skal moderniseres

Med hjælp fra eksterne kræfter tager fomandskabet nu ansvaret for at sætte gang i en modernisering og revidering af arbejdstrukturen i organisationen.

"I medlemsskaren er vi mange mænd, og det kommer naturligvis til at afspejle sig i vores stærke medlemsdemokrati. Vi skal derfor have kigget på, om det giver en for ensidig struktur, og det tager vi nu et stort ansvar for se på og for at modernisere", siger Søren Søndergaard.

Også de selskaber som L&F er medejer af skal gennemgås.

"Vi har rigtig dygtige folk i L&F, og vi skal sikre os, at de værdier vi har også varetages i vores datterselskaber. Vi kan ikke leve med, at vi er medejere i selskaber, der ikke efterlever de samme værdier som vi os", siger han. 

Et stort stykke arbejde forude

Forude venter der samtidig et stort arbejde med at genskabe tilliden til ledelsen, ikke mindst hos medarbejderne.

Er den her sag lukket nu, som du ser det?

"Vi har et stort, stort stykke arbejde foran os - ikke mindst med at genskabe tilliden omkring os og ikke mindst hos vores mange meget dygtige medarbejdere, som jeg føler en stor stolthed over, og som jeg er ked af, at vi svigtet ved ikke at reagere korrekt i tide", siger Søren Søndergaard.

Det har været et meget dramatisk forløb. Kan du udelukke at der kommer mere dramatik omkring den her sag?

"Det kan man vel aldrig udelukke helt, men med de ting vi sætter i værk tager vi et ansvar for at sikre os, at der ikke kommer en lignende sag", slutter formanden.

Der er nu lagt en række møder i kalenderen, hvor der følges op på de initiativer, der er sat i gang.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle