L&F: Medier galt på den - zink til smågrise er faldet

Både Berlingske og DR har her til morgen haft historier ude om, at forbruget af medicinsk zink hos smågrise skulle være stigende. Det er det ikke. Tværtimod har forbruget været faldende de seneste tre år.

Forbruget af medicinsk zink til fravænning af smågrise er siden 2014 faldet med 4 procent. Derfor ærgrer det Christian Fink Hansen, der er sektordirektør for Svineproduktion hos Seges, at der i medierne florerer historier, der siger noget andet:

"Det er frustrerende, at medierne går ud med gamle tal i stedet for at se på de nyeste tal, hvor forbruget faktisk er faldet. Og det endda i en periode med stigende antal smågrise og et faldende antibiotikaforbrug," siger han.

Når erhvervet overhovedet benytter zink hos smågrisene, handler det om dyrevelfærd, da smågrisene ellers risikerer at få diarré. Restindholdet i kødet er lavt, da op mod 95 pct. af zink’en bliver udskilt af naturlig vej, påpeger han.

Landmand fik frataget elevgodkendelse (opdateret) 14. november · 16:07

Selvom forbruget er faldet, vil erhvervet gerne gøre endnu mere:

"Seges lancerede faktisk allerede i februar sidste år en handlingsplan med syv konkrete tiltag, der kan nedbringe forbruget af zink – både af hensyn til sundhed og miljø," siger Christian Fink Hansen, der udnerstreger, at alle initiativer i handlingsplanen er i gang og kører planmæssigt.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu