Månedsprognose: Marts vil både byde på nattefrost og to-cifrede varmegrader

DMI kalder marts for en måned, der byder på to skridt frem og ét tilbage. Den kommende måned byder på hele vejrspektret med slud, nattefrost, og varme skyfrie dage.

De seneste dage har der ligget en tung dyne af tåge hen over det meste af landet, og det ser ud til, at vi endelig kan kaste den af os de kommende dage.

Det melder DMI, der mandag udsendte sin seneste månedsprognose.

Ifølge prognosen kommer marts til at byde på flere markante vejrskift mellem kold luft fra nordøst og varmere luft fra Atlanten. Dermed kommer måneden til at byde på alt fra nattefrost til to-cifrede varmegrader midt i måneden.

Torsdag træder det første vejskifte ind, for selvom dagen igen starter skyet vil det i løbet af dagen klare mere op. Det billede fortsætter fredag og til dels i weekenden, der dog også kan byde på skyet vejr og perioder med slud. 

Todelt uge

I næste uge, i uge 10, deler ugens vejr sig på midten. Ifølge DMI vil den første halvdel af ugen primært stå på lave temperaturer, solskin og lave skyer.

"I løbet af ugen vil vi opleve et mærkbart skifte til varmere luft fra sydvest, som ledsages af både skyer, dis og regn samt en overgang kraftig blæst", skriver langtidsmeteorolog Lisette Strauss Grenbom i prognosen. Vejrskiftet kan også byde på slud og sne.

Dagtemperaturen ventes først på ugen at ligge mellem frysepunktet og 4 graders varme, men stiger efterhånden til mellem 3 og 8 graders varme, og muligvis op til to-cifrede varmegrader.

Om natten ned mellem frysepunktet og ca. 5 graders frost, men senere på ugen op mellem frysepunktet og 5 graders varme.

solfyldt midte?

Februar blev en usædvanligt solrig måned i forhold til den såkaldte klimanormal. For februar endte landsgennemsnittet for solskinssummen på hele 101,1 timer.

Hvor meget sol, vi ender med at få i midten af marts er DMI dog lidt usikre på.

"Vejret i uge 11 vil præges af en vestlig og senere nordvestlig strømning med passerende regnvejr efterfulgt af korte perioder med opklaring. Mildere luft, lidt blæsende til tider og med passerende regnvejr. Flere af prognoserne giver dog plads til at højtrykket kan skyde ryg ind over Danmark, hvilket vil betyde, at prognoserne kan ændre sig til en lidt mere tør og solrig side i et par dage", skriver meteorolog Lisette Strauss Grenbom, der pointerer at det meste usikre bliver antallet af solskinstimer.

Skal man kigge længere frem i kalenderen bliver prognoserne noget usikre, understreger DMI. 

Alt afhængig af hvordan vejrsystemerne af højtryk og lavtryk placerer sig rundt om Danmark kan ugen enten blive kold og måske hvid, men er højtrykket mest markant kan man i stedet forvente meget solrig og roligt vejr.

"Det lidt koldere scenarie ser mest sandsynligt ud", lyder det.

I februar faldt der kun faldt 26,1 mm regn. Det er kun lidt over halvdelen af, hvad der normalt falder. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle