Malkeudstyrsvirksomhed indstillet til erhvervspris

Milcotec fra Aabenraa er vokset ved hjælp af digitalisering. Nu er de indstillet til Den Sydjyske Erhvervspris.

- Vi vil jo gerne vænne landmanden til, at han ikke hver gang, han har et problem, behøver at køre ned til den lokale smed for at bestille den reservedel, der er gået i stykket. 

Sådan lyder det fra Kenny Jensen, der er økonomichef i Aabenraa-virksomheden Milcotec. De lever reservedele til malkerobotter og malkeudstyr. På det seneste har de satset stort på at digitalisere deres virksomhed, og det har betalt sig. I dag ligger 60 procent af firmaets omsætning i udlandet, og medarbejderstaben er vokset med efterspørgslen. 

- Vi vil gerne gå forrest, og vi er sikre på, at alt det, vi investerer i digitaliseringen, giver os et forspring. I udlandet kan vi se, at vi allerede nu lykkes med at få kunderne ind i vores webshop, fordi vi er synlige og tilbyder dem de reservedele, de ellers har svært ved at fremskaffe, siger Kenny Jensen, der både forhandler brugte og nye reservedele, siger Kenny Jensen.

Satser fortsat på det digitale marked

Virksomhedens succes i digitalisering betyder, at den nu er indstillet til Den Sydjyske Erhverspris i kategorien 'digitalisering', og det vækker glæde hos Milcotec. 

- Det er da vildt dejligt, at der bliver lagt mærke til os og til det, som vi gør digitalt, siger Kenny Jensen. 

Over de sidste 3-4 år har man hos Miolcotec invisteret i digital markedsføringsstategi, opbygning af webshop, målretning af udenlandske markeder, sociale medie-strategi og meget mere. Men man stopper ikke her, fortæller Kenny Jensen. 

- Vores udvikling gør, at vi fortsat skal invistere. Vi skal have nyt IT-system, automatiseret processer internt og opbygget et rapporteringssystem. Den interne styrkelse er en forudsætning for, at vi kan blive ved med at følge med. 

Faktaboks

Den Sydjyske Erhvervspris

JydskeVestkysten og Erhvervshus Sydjylland uddeler i samarbejde Den Sydjyske Erhvervspris. De hædrer sydjyske virksomheder, der har gjort sig særligt bemærket inden for kategorierne digitalisering, grøn omstilling og eksport. Vinderne bliver offentliggjort 8. juni. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle