Markant fald: Svensk grovvaregigant mister indtjening på landbrug

Tørken i 2018 påvirker den svenske andelsvirksomhed Lantmännens indtjening med over 50 procent. Alligevel præsenterer virksomheden et stærkt samlet regnskab for de første otte måneder af 2019.

Landbrugsdivisionen i det svenske grovvareselskab Lantmännen har oplevet et markant fald i indtjeningen i 2019. 

Det viser et nyt regnskab for årets første otte måneder af 2019.

I det første otte måneder har selskabet tjent 104 mio. svenske kr. på deres landbrugsdivision imod 226 mio. svenske kroner i samme periode i 2018.  Det er et fald på knap 54 procent i indtjeningen. 

Den faldende indtjening skyldes tørken og de lave udbytter som følge heraf. Effekten af tørken aftager med den nye høst. Efterspørgslen efter foder er fortsat høj, lyder det i en pressemeddelelse.

orventningen på 6,3 mio. tons høstede afgrøder i 2019 - en stigning på 75 procent i forhold til den ekstraordinært tørkeramte høst sidste år på 3,6 mio. tons.

Udsigterne for årets høst er gode - faktisk lyder forventningen på 6,3 mio. tons høstede afgrøder i 2019 - en stigning på 75 procent i forhold til den ekstraordinært tørkeramte høst sidste år på 3,6 mio. tons. Det er 10 procent højere end gennensnittet for de seneste fem år og indvejningen i august har været de højeste hos Lantmännen nogensinde. 

Øger indtjening samlet

Det samlede regnskab for de første otte måneder er i modsætning til landbrugsdivisionens i fremgang. Resultatet for de første otte måneder i år lyder på 1,09 mia. svenske kroner imod 1,06 mia. svenske kroner i samme periode sidste år.

"På trods af tørkens fortsatte påvirkning af vores resultat, udvikler Lantmännen sig positivt, og alle divisioner, på nær landbrug, har bedre resultater end sidste år eller er på niveau. Særligt er der en god udvikling i Unibake indenfor fødevaredivisionen og Swecon - de viser begge historisk gode resultater" siger Per Olof Nyman, CEO i Lantmännen. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle