Morgenposten: Stort redskabsmærke vil op på tæerne igen i Danmark
Maskinernes faste nyhedsoverblik mandag morgen ser bl.a. nærmere på en historie om Väderstads udvikling i Danmark – og en perlerække af maskinnyheder fra kæmpe udstilling i Paris.

God mandag morgen,

Det pibler frem med nyheder i maskinernes verden i samme takt som erantis i haven netop nu.  

Vi kan byde på nye traktor-modeller, maskiner og op- og nedture for dem, som handler og producerer maskiner blandt meget andet. 

Her til morgen er der eksempelvis nyt om Väderstad i Danmark, som her til lands er tæt knyttet sammen med maskinforretningen Semlers udvikling.

Mere om begge meget snart.

Først skal vi lige et hop til Paris. I øjeblikket har vi vores reportere John Christensen og Claus Worup til stede på en af Europas største messer for landbrugsmaskiner. Og de har haft en særdeles aktiv søndag. Allerede på førstedagen i går var der en række nyheder. Her et lille udpluk:

Nye traktor-modeller fra Massey Ferguson

Først og fremmest kommer der nu tre modeller, der overholder de nye stage V emissionskrav.

Det er de tre modeller, MF7716 S, MF7718 S og MF7719 S. Den sidste af dem er ny hos MF og yder 190 heste ved maksimal effekt og 220 hestekræfter inklusive boost.

Se her:  Ekstra model på plads i opgraderet MF-serie

Helt ny serie fra Case IH

I de senest uger har vi snakket meget om en ny Magnum stortraktor fra Case IH. I Paris afslørede mærket en helt ny traktorserie i den anden ende af skalaen.  Den hedder Versum og henvender sig til opgaver, hvor man har brug for en relativ højspecificeret traktor omkring 100 til 130 hk, lyder det fra Paris.

Læs mere her: Case IH løfter sløret for ny traktorserie

Hjemmevante danske mærker

En række danske mærker som He-Va, Samson, Thyregod, Bogballe, Bredal, Fransgård og Kongskilde er også til stede.  

For HeVa’s Heine Christensen er det næsten som at være hjemme, fortalte han søndag fra Paris.

»Og selv om det er dyrt at være med, og selv om vi har været med her på Sima i mange år, får vi helt bestemt noget ud af det. Det er meget farligere ikke at være her«, siger Heine Christiansen.

Dansker-interview: He-Va på hjemmebane i Frankrig

Ugens profil i sidste uge er i øvrigt også på Sima. Torben Larsen arbejder for Samson, som netop er højaktuelle i Frankrig, hvor Samson i forvejen er et stort mærke – og hvor man samtidig har opkøbt den store franske producent af gylleudstyr Pichon. Torben Larsen går udenfor arbejdslivet i øvrigt og pusler med en meget sjælden traktor fra 1926.

Læs interviewet her: Salgschef på bonede gulve i Paris - og manden bag sjælden USA-traktor

Väderstads salg i Danmark faldt

Historien i dagens overskrift hentyder til det store svenske redskabsmærke Väderstad. I efteråret omorganiserede Väderstad den danske organisation. Den hidtidige direktør stoppede og i dag opererer selskabet mere direkte sammen med fabrikken i Sverige. I et interview oplyser den nye ansvarlige for aktiviteterne, operational manager Maria Redwanz, at Väderstad tror på fremgang i Danmark, selvom Väderstad solgte dårligere i 2018.

Målet er 10 pct. fremgang om året i de kommende år, oplyses det. Hun afviser i øvrigt, at besparelser hos Väderstads forhandler, Semler Agro, får nogen indflydelse på serviceniveauet fremover.

Se historien her: Väderstad: Vi har stærk tro på vores danske forhandler

Op og ned hos forhandlerne

Og netop Semler er en anden virksomhed, som prægede nyhedsbilledet i sidste uge. En af landets største maskinforretninger skærer nemlig 20 stillinger væk. Mange stillinger isoleret set – hos Semler skal det dog ses i relation til, at forhandleren har haft over 200 ansatte.

Semler-chefen Morten Buus forklarer, at der har været en nedgang på ca. 30 pct. i markedet, og Semler derfor nu skærer til i forhold til markedssituationen.

Få indblik i situationen her: Semler skærer 20 stillinger væk

Hjallerup må også spare

I Nordjylland oplever Agcos største forhandler Hjallerup Maskinforretning en lignende udvikling. Også her er det omkring hver tiende stilling, der skæres væk. Hjallerups regnskab viste i øvrigt en nedgang i driftsresultatet og endte denne gang lidt under minus efter et par år, hvor maskinforretningen ellers har været i plus og fremgang.

Læs mere om Hjallerups nedskæringer og resultat her:

En af landets største maskinforretninger nedbemander

Der kan dog godt tjenes penge i den danske maskinhandler-business. På Sjælland har CBC Bay Christensen under 40 ansatte. Alligevel formåede maskinforretningen at øge indtjeningen til imponerende 11 mio. kr. efter skat.  

Årsagen? Se her: Maskinhandler med mange små kunder fordobler resultatet

Kæmpe vejfest i Ringsted på fredag

Denne uge vil fortsat præges af nyheder og historier fra Paris med mange pressemøder og dertil hørende lanceringer af stort og småt. 

Vil man selv se landbrugstraktorer og entreprenørmaskiner under mere hjemlige himmelstrøg, så skal man på fredag eller lørdag slå vejen et smut forbi Ringsted. Her har hele fem firmaer, Mertz, Hydrema, Scantruck, Helms og JCB-importøren Nicolaisen & Larsen, afdelinger på samme vej. De er dog ikke mere konkurrenter end, at de igen i år formår at holde fælles åbent hus. Begge dage fra kl. 10. 

I weekenden skal I også glæde jer til en ny papirudgave af LandbrugsAvisen Maskiner. Her går vi bl.a. i dybden med nyhederne fra Sima, tager jer som sædvanligt med ud på en af landets maskinstationer – og bringer en masse nyheder om udstyr til udbringning af både husdyr- og mineralgødning samt kemi.

Ha’ en rigtig god uge. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Ligger du inde med en god historie, du foreslår vi bringer i næste uges avis, så er det nu, du skal ringe på 40283032 eller maile til cjj@landbrugsavisen.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.