Nybygget rundbuestald med 3.300 stipladser vises frem fredag

Den nordjyske griseproducent Mads Tjener er klar til fredag at vise sin rundbuestald frem.

Fredag 1. marts er der mulighed for at besigtige en rundbuestald til slagtegrise, som der efterhånden er kommet en del af de senere år.

Det er griseproducenten Mads Tjener, Hurup Thy, der sammen med leverandørerne til stalden er klar med et åben stald-arrangement.

Åben stald fredag 1. marts

Åben stald-arrangementet finder sted klokken 10-15 på adressen Gravenhøjvej 32, 7760 Hurup Thy.

Siden midten af juni 2023, hvor arbejdet med stalden, der har 3.300 stipladser fordelt på fem sektioner, gik i gang, har staldprojektet fyldt en del for Mads Tjener, som har stået for byggestyringen, men også selv har indkøbt de forskellige dele til stalden.

- Råhuset er købt hos Future Rundbuehaller, og det har jeg fået en lokal tømrer til at montere. Indkøb af inventar har jeg selv stået for, og en lokal montør har sat det op, forklarer Mads Tjener, der forud for det lidt utraditionelle valg af en rundbuestald besigtigede en rundbuestald i Salling, inden han besluttede sig for at gå med rundbuestalden.

- Jeg synes, det så fint ud i den stald, jeg så. Akustikken var fin, når der kommer grise ind i stalden, fortæller han, mens han viser rundt i den nybyggede rundbuestald.

En rengøringsvenlig stald var en anden årsag til, at han foretrak en rundbuestald.

- Samtidig var stalden også lidt billigere end traditionelt elementbyggeri, fastslår Mads Tjener.

Han har fået del i en moderniseringsstøtteordning til slagtegrisestalde fra 2020, der har fokus på miljøteknologier.

Hos Mads Tjener er der derfor installeret linespil, gyllekøling og et biologisk luftrensningsanlæg fra SKOV, hvor der renses på 20 procent af luften. 

- Det er løsninger, som der er noget fremtid i, påpeger han.

En tørfoderløsning er installeret fra Vissing Agro, og der er opstillet to færdigfodersiloer fra Mafa. 

Hidtil har han haft 250 søer med full-line-produktion og forpagtet et andet sohold med 350 søer, hvor grisene hidtil er blevet eksporteret. Det ændrer sig med de nye stipladser til slagtegrise, der bringer hans totale slagtegriseantal op på omkring 20.000, som alle skal leveres til det nærliggende Tican-slagteri.

Rundbuestalden har i alt 3.300 stipladser til slagtegrise.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle