Nyt rekordregnskab fra DLF: Sender yderligere 73 mio. kr. ud til frøavlerne

Vækstrejsen fortsætter for DLF, der præsenterer sit stærkeste resultat nogen sinde og sender 73 mio. ekstra ud til frøavlerne.

Selv om vækstkurven er knapt så stejl som i de forgangne år, er der rekorder både på top- og bundlinjerne i 20/21-regnskabet hos DLF.

Koncernomsætningen landede på 7.536 mio. kr. i regnskabsåret 2020/21. Det svarer til en organisk vækst på 3,5 pct. i forhold til året før.

Resultatet efter skat endte på 373 mio. kr., hvilket var en klar fremgang i forhold til de 243,7 mio. kr., der landede på bunden i fjor.

Takterne er faktisk så gode i frøkoncernen, at bestyrelsen fra DLF AmbA har besluttet af overføre 73 mio. kroner til avlerne, hvilket giver et ekstra nøk op til en i forvejen rekordtstor udbetaling for året på 15.000 kr. pr. hektar.

"Jeg kan kun være glad og stolt over resultatet. Vi har i regnskabsåret 2020/21 sat rekord i omsætning og indtjening i koncernen, og vi har leveret en rekordstor afregning til frøavlerne. Hertil kommer en ekstra tilskrivning på 73 mio. kr. til medlemmernes personlige driftsfondskonti", siger bestyrelsesformand Christian Høegh-Andersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg synes, vi med disse tal fint balancerer frøavlernes ønske om et godt afkast i bred forstand og selskabets behov for konsolidering for at have det fornødne økonomi-ske rygstød til fortsat udvikling. Den værdiskabelse, dette er et udtryk for, er ikke skabt på bekostning af virksomhed eller ejere, men gennem en balanceret afvejning af, hvordan vi bedst varetager ejernes og virksomhedens interesser på samme tid", lyder det fra bestyrelsesformanden.

 

 

Stigningen i koncernens omsætning dækker over vækst i foder- og plænefrøaktiviteterne, mens omsætningen i roeaktiviteterne er nogenlunde uændret. Omsætningen i grøntsagsfrøaktiviteterne faldt efter en rekordstor spinatfrøhøst i 2019.

Også CEO i DLF, Truels Damsgaard, glæder sig over resultatet.

"Vores foder- og plænefrøaktiviteter har præsteret rigtigt flot. Vi har oplevet omsætningsfremgang stort set over hele linjen, og indtjeningen har oversteget vores forventninger. Omsætningsvæksten skyldes især et stigende salg af plænefrø til private og professionelle kunder, særlig i Europa og Nordamerika, hvor disse segmenter fylder mest", lyder det fra Truels Damsgaard.

I løbet af året er der sket flere ændringer i selskabets koncernledelse.

Hans Christian Ambjerg, CEO for MariboHilleshög, er blevet en del af koncerndirektionen.

Jette Juel Halberg, global HR direktør, er indlemmet i koncerndirektionen for at styrke koncernens globale fokus på bl.a. rekruttering, talentudvikling og fastholdelse.

Neil Douglas indtrådt i koncerndirektionen som ansvarlig for vores nordamerikanske aktiviteter indenfor foder- og plænefrø, og Derek Bartlem, ny global chef for vores forsknings- og planteforædlingsaktiviteter, også trådt ind i koncerndirektionen.
 
Truels Damsgaard ser en virksomhed, der er godt rustet til fremtiden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle