Partiformand: Mette Frederiksen lyver for offentligheden om slagtninger i Danmark

Partiformand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt mener, at Mette Frederiksen lyver for at få hendes politik til at fremstå pænere end den er.

- Mette Frederiksen lyver bare for offentligheden for at fremstå pænere, end hendes politik egentlig er.

Sådan lyder det fra Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti (DF) på X efter Statsministeren tirsdag udtalte under en spørgetime i Folketinget at "Landbruget bør tage mere ansvar for, at de danske grise også slagtes i Danmark i stedet for at blive kørt til udlandet".

Det var svar på spørgsmål fra Inger Støjberg(DD), der spurgte om statsministeren vil garantere, at en kommende CO2-afgift på landbruget ikke koster arbejdspladser.

- Mette Frederiksen er jo ikke dum. Hverken på papiret eller i virkeligheden. Så hvorfor fremstår hun som en, der tror, landbruget af ren ondskab sender smågrise til slagtning i udlandet? skriver Morten Messerschmidt på mediet og fortsætter: 

- De seneste 25 år er der lukket 20 slagterier i Danmark – det er ikke et udtryk for, at landbruget hader Danmark. Men at Danmark tilbyder dårligere konkurrencevilkår end vores nærliggende nabolande. Det er økonomien, der presser. Og det problem er Mette Frederiksen jo selv en del af med den CO2- afgift, som alene pålægges i Danmark. Gjorde man det på europæisk plan, stillede det landbruget i en konkurrencemæssig fornuftigere situation. Men det vil man ikke, lyder det i opslaget fra Morten Messerschmidt. 

Til sidst i opslaget kalder han statsministerens udtalelser for direkte uærlige.

- Det samme med et forslag om, at smågrise skal slagtes nær produktionen. Umiddelbart fornuftigt og sympatisk, ja. Men hvis kravet alene stilles i Danmark, vil al griseproduktion jo ende i Tyskland og Polen. Er det det, Mette Frederiksen foreslår? Næppe. Men igen - de mekanismer tror jeg godt, Mette Frederiksen forstår. Hun lyver bare for offentligheden for at fremstå pænere end hendes politik egentlig er, skriver Morten Messerschmidt. 

 

 

 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle