Rusland: Konstruktive samtaler om kornaftale

Lørdag udløber den aftale mellem Rusland, Tyrkiet og FN, der gør det muligt at eksportere korn ud af Ukraine havnene ved Sortehavet. Rusland stiller krav til forlængelse.

Der er konstruktive samtaler mellem FN og Rusland i forhold fortsat at sikre muligheden for fortsat at få kornskibe ud fra Ukraine.

Sådan lyder det fra Kreml ifølge Reuters.

Aftalen, der gør det muligt for Ukraine at benytte de såkaldte kornkorridorer over Sortehavet, udløbet lørdag, og drøftelser om en forlængelse ventes at fylde en pæn del på det G20-topmøde, der lige nu finder sted på den indonesiske ø Bali.

Højtplacerede FN-medarbejdere mødtes fredag i Geneve med en russisk delegation for at drøfte Black Sea Grain Initiative, der siden august har løftet den russiske blokade af de ukrainske havne ud mod Sortehavet, og gjort det muligt at få fragtet store mængder korn og andre fødevarer ude af landet.

- Der var samtaler med FN i sidste ude, ret konstruktive samtaler, lød det Kreml-talsmand Dmitri Peskov, der også gør det klart, at Rusland stiller krav til en forlængelse.

Rusland kræver blandt andet en uhindret adgang til verdensmarkedet for sine egne fødevarer og gødningsprodukter for at forlænge aftalen. Moskva har signaleret, at Rusland vil forlade aftalen, hvis kravene ikke bliver imødekommet.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle