Søren Søndergaard fortsat favorit til posten som Martin Merrilds afløser

To uger efter Søren Søndergaard lagde billet ind på Landbrug & Fødevarers formandspost er han stadig den eneste kendte kandidat.

Intet tyder på et dramatisk og nervepirrende formandsvalg, når Landbrug & Fødevarers delegerede 4.-5. november samles i Herning bl.a. for at vælge formand og næstformand for de næste to år.
Der er gået godt to uger, siden den 40-årige svineproducent Søren Søndergaard fra Lindeballe ved Give 3. september meldte sig som kandidat til posten som Martin Merrilds afløser.

Ingen andre er siden da kommet på banen.

Det samme gælder posten som viceformand: Thor Gunnar Kofoed, som har været viceformand i Landbrug & Fødevarer de sidste to år, er klar til at fortsætte – heller ikke han er indtil videre blevet udfordret af modkandidater.

Efterlader huller

Søren Søndergaard efterlader sig et par store huller andre steder, hvis/når han bliver valgt som Martin Merrilds afløser.

Han er bl.a næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, formand for den store rådgivningsvirksomhed Sagro og regionsvalgt medlem af Primærbestyrelsen. 

Det er alle tre vigtige poster, som andre  kræfter nu formentlig står til at skulle overtage.

L&F Svineproduktion

I L&F Svineproduktion beklager formand Erik Larsen udsigten til at miste sin næstformand, - og dog.

”Det er da pokkers ærgerligt for L&F Svineproduktion, men vi har også brug for den rigtige mand i spidsen for Landbrug & Fødevarer. Jeg ser Søren som en fantastisk kandidat til det job – han vil forfølge den sti, som Martin Merrild har lagt, og jeg ønsker ham held og lykke. Har man evner, har man også pligten!"

Afløser ikke udpeget

Erik Larsen vil ikke sige hvem, han forventer vil afløse Søren Søndergaard på næstformandsposten i L&F Svineproduktion.

”Det er noget, vi skal drøfte i sektorbestyrelsen. Vi har endnu ikke mødtes efter, Søren Søndergaard meldte sig som formandskandidat”.

Sagro-næstformand klar

Søren Søndergaard er også formand for én af landets store rådgivningsvirksomheder, Sagro.

Her er billedet klart: Næstformand Sven Agergaard tager over som konstitueret formand i det øjeblik, Søren Søndergaard måtte blive valgt som L&F-formand.

”Hvis Søren bliver valgt, bliver jeg konstitueret formand for Sagro frem til marts 2021, hvor Sagro holder generalforsamling”, fortæller Sven Agergaard.

Han har allerede tidligere været formand for Sagro og Søren Søndergaard næstformand, indtil han valgte at trække sig, da han blev valgt som formand for Herning-Ikast Landboforening.

Har kompetencerne

Også Svend Agergaard beklager det forventede tab af en kompetent formand men siger med samme ordvalg som Erik Larsen, at ’den der har evnerne har også pligten”.

"Jeg bakker Søren 100 pct. op i det her. Som jeg kender ham, har han den karisma og de kompetencer, der skal til”.

Sven Agergaard tilføjer, at han og Søren Søndergaard hele tiden har tæt parløb i Sagros formandskab.
”Vi har en knalddygtig bestyrelse, det skal vi nok komme om ved. Pyt med, at jeg får noget ekstra arbejde i en periode. Så må vi se, hvad der senere skal ske”, siger Sven Agergaard.”

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle