Skovejer skar fem procent af renten på sin kassekredit

Jes Lützhøft fik renten halveret ved at skifte banken ud med crowdlending.

Næsten 11 procent i rente på kassekreditten.

Det syntes Jes Lützhøft ikke var i orden. Og selvom han havde bragt emnet på bane for sin bankrådgiver i en stor dansk bank, ville banken ikke høre tale om at sænke renten.

I stedet ringede Jes Lützhøft til Lendino, efter at han have hørt om crowdlending via sit arbejde som bestyrelsesmedlem i Skovdyrkerne, og i løbet af en måneds tid havde han fået udbetalt et lån på 200.000 kr.

Lånets løbetid er fire år, og renten er fast på lige godt seks procent.

»Selvom min kassekredit kun var på 200.000 kr., så betød en rente på 11 procent, at jeg skulle betale 22.000 i renter om året. Med lånet via crowfunding sparer jeg 10.000 kr. om året før skat. Det er da også en slags penge,« siger Jes Lüthøft, der driver en skov på 29 hektar ved Kalvehave på Sydsjælland.

Selve processen med at få lånet via lendino.dk kalder den 78-årige skovejer meget simpel og let at forstå.

»I starten havde jeg en enkelt telefonsamtale med Lendino, hvor jeg spurgte, om jeg kunne låne penge, og hvor vi blev enige om beløbet. Ellers foregik det hele på nettet,« forklarer han.

Ny pelsdirektør står overfor stor opgave: "Han er hamrende dygtig" 19. oktober · 14:49

Ud over selvskyldnerkaution skulle han ikke stille nogen sikkerhed.

Da han var blevet godkendt som låntager, blev lånet lagt ud på lendino.dk, og der kunne han følge med i, hvordan långiverne meldte de beløb ind, de ville låne ham. Efter cirka ti dage var lånet opfyldt.

Jes Lützhøft har fået en liste med långivernes navne, så han ved, hvem de er. Men han kender ikke nogen af dem personligt.

»Der er 25 långivere. En har udlånt 30.000 kr., en anden 20.000 kr. og en tredje 10.000 kr. Resten har lånt mig ned til 1.000 kr.,« forklarer han.

Når private personer på den måde låner ham penge, tror han, at det er, fordi de ser ideen i at få fem procent i rente for deres penge i stedet for ingenting fra obligationer eller en konto i banken. Og måske også fordi de føler, at de bliver lidt medejere af en skov.

»Det hele har været utrolig nemt. Jeg vil klart bruge crowdlending igen, og jeg vil også råde andre til at gøre det, hvis de mangler penge,« siger Jes Lützhøft.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu