Svensk grovvare høster bedste resultat nogensinde

Fremgang i den danske brød- og mølleri-forretning samt en stærkere høst, giver svenske Lantmännen et kanon resultat.

Det svenske grovvareselskab Lantmännen kunne i dag publicere sit bedste regnskab nogensinde.

Det melder selskabet, der herhjemme er kendt for både konkurrence og samarbejde med DLG, samt en række større brands i den danske dagligvarehandel, i en pressemeddelelse.

"Lantmännens resultat i 2019 er det højeste gennem tiderne. Alle Lantmännens divisioner og virksomheder har forbedret deres resultater i året, og vi har flyttet vores positioner på de fleste af vores aktiviteter", udtaler Per Olof Nyman, der er adm. direktør i det svenske grovvareselskab.

Omsætningen steg fra 44 mia. svenske kroner i 2018 til 48,5 mia. svenske kroner i 2019. Resultatet for året ender på 1,6 mia. svenske kroner mod 1,2 mia. kr. året før.

Per Olof Nyman hæfter sig ved, at 2019-høsten blev mærkbart og tiltrængt bedre end 2018, der blev en tør og anstrengt affære for de svenske landmænd.

"2019 blev den tredjestørste nogensinde og cirka 10 procent bedre end den gennemsnitlige høst de sidste fem år. Det er uden tvivl glædeligt, at årets høst blev stor og kvalitetsmæssigt god efter de forrige års udfordringer", udtaler han.

I Tyskland ejer danske DLG og Lantmännen sammen selskabet HaGe. Lantmännen bemærker, at de tyske resultater blev negativt påvirket af den bøde på 218 mio. danske kroner, som HaGe's datterselskab har fået af de tyske konkurrencemyndigheder for nylig.

Forbedringer i Danmark

Lantmännen har en endog meget stor produktion af mad- og dagligvarer til de svenske og danske forbrugere. Faktisk fylder Livsmedel-divisionen hele 67 procent af selskabets omsætning, mens Lantbruk "kun" fylder 17 procent.

Fra fødevaredelen af forretningen leveres for første gang over 1 mia. svenske kroner i bidrag til koncernens samlede resultat, melder pressemeddelelsen.

Herhjemme er selskabet blandt andet ejet af brands som Schulstad, Axa og Hatting - en aktivitet der i nogle år har været udfordret økonomisk.

Men svenskerne fremhæver, at det nu går fremad, efter en iværksat plan om et "turnaround" i selskabet Lantmännen Unibake.

I oktober sidste år besluttede koncernen at lukke et Schulstad-bageri i Viborg ved udgangen af 2020 og i stedet rykke produktionen til Avedøre. Derudover er det besluttet at lukke produktion i Ungarn og Polen for at skabe bedre økonomi.

Lantmännen havde ved årets afslutning en soliditet på 42,5 procent. Selskabet er ejet af 20.000 svenske landmænd.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle