3F kritiserer nøl med hygiejnekursus i MRSA
Selvom en arbejdsgruppe i januar 2016 anbefalede at iværksætte et hygiejnekursus i MRSA »hurtigst muligt«, er det endnu ikke sat i værk. »Dybt utilfredsstillende,« mener 3F.

»Kurset burde være sat i værk for længst. Det er simpelt hen ikke godt nok. Vi presser fortsat på, for at kurset kan komme i gang snarest muligt,« siger Vagn Henriksen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F, til Fagbladet 3F.

Han kritiserer, at en anbefaling fra en arbejdsgruppe i januar 2016 om at iværksætte et obligatorisk ét-dages hygiejnekursus for medarbejdere og selvstændige i svinebranchen endnu ikke er sat i værk, selvom der er gået otte måneder.

Del af handlingsplan

I efteråret 2014 blev en ekspertgruppe nedsat, og i april 2015 vedtog et bredt flertal i Folketinget en handlingsplan, der skal bekæmpe MRSA-stafylokokker, der er resistente over for en række antibiotika.

I begyndelsen af januar 2016 præsenterede en arbejdsgruppe med deltagelse af Statens Serums Institut, Arbejdstilsynet, Fødevarestyrelsen, 3F og Landbrug & Fødevarer indholdet til hygiejnekurset – med den anbefaling, at kurset skulle træde i kraft »hurtigst muligt«, skriver Fagbladet 3F.

Men kurset er fortsat ikke blevet udbudt for personer, der arbejder med svin.

Skal sikre hygiejne

Arbejdsgruppen har foreslået et otte timers kursus for alle personer, der arbejder med svin, hvor personerne får undervisning i de risici, der er forbundet med MRSA. Og undervisning i hvordan man kan mindske udbredelsen i og udenfor staldene.

Arbejdsgruppen har lagt op til at kurset får en varighed svarende til et endags AMU-kursus.

»Vi mener, at MRSA er et stort arbejdsmiljøproblem. 3F går ind for fuld åbenhed og troværdige oplysninger om MRSA, så medarbejdere, deres familier og landets borgere kender til MRSA og ved, hvordan de kan sikre sig bedst muligt imod det,« siger Vagn Henriksen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F.

Kursets tre største målgrupper er medarbejdere og selvstændige i svinebranchen, chauffører samt slagteriarbejdere.

Det drejer sig om cirka 10.500 personer, vurderede arbejdsgruppen.

Tidligst i 2017

Af en rapport fra Fødevarestyrelsen dateret 7. januar 2016 vurderes det ifølge 3F, at et lovforslag om hygiejnekurset tidligst vil kunne fremsættes i oktober 2016 og træde i kraft 1. januar 2017.

Søndag 18. september klokken 20.00 sender DR1 dokumentarfilmen »Den dag penicillinen ikke virker«.

Dokumentaren handler om MRSA.

Emneord mrsa

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle