Debat på @Grisen: Vores egenfravænning stiger, men totalfødte falder
Hver uge bringer Svin Plus uddrag fra en interessant debat i Facebook-gruppen @Grisen.

Brugeren Anders Erikslev Jensen har lagt et opslag op om regntøj.

Anders Erikslev Jensen:

" Egenfravænning 14+/fald i levendefødte. Er der andre end os, der har set et fald i levendefødte efter øget antal frav/fravænning?
Det sidste års tid er vi steget voldsomt i egenfravænning, fravænner fra 14-14,7 uge efter uge. Vores totalfødte ser vi et fald på pt. ca 19 totalfødte, hvilket jo er en til to for lidt.
Men er dette en tilfældighed, eller ser andre samme tendens?  Vores søer er i ok huld ved fravænning og æder ca 10 fe i snit ved fravænning."

Det opslag er der kommet 25 kommentarer til, blandt andet disse: 
"Normalt siger man vel, at det skulle øge antallet af fostre, hvis de fravænner flere pr. fravænning. Det skulle da være en af sideeffekterne ved mælkeanlæg, hvis man har det."

"Er jeres diegivningstid faldet? Når I ikke laver så mange ammesøer. Måske forklaringen ligger der. Men over 14 er meget flot. Hvornår stopper I med at bytte grise? Lige før dag 4, eller hele vejen ind til fravænning ?

Se alle kommentarer til opslaget her 

Faktaboks

Facebook-gruppen @Grisen

  • 3.939 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet
  • Find gruppen ved at søge på Facebook på ordet grisen
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om svineproduktion

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle