Høje noteringer giver nye handlemuligheder
Med højkonjunktur i svinesektoren er det med at udnytte de nye muligheder, anbefaler fynsk svine- og økonomikonsulent.

Frem for i lange periode at have fokus på at mindske antallet af kroner, der sendes ud af døren, når en gris sælges videre eller kommer på slagteriet, så er det vigtigt at gøre sig klart, at de aktuelt høje svinepriser gør det nødvendigt at have mere fokus på kg gris, der sendes ud af døren.

»Ting, der normalt ikke kan betale sig, kan betale sig«, var meldingen fra Kasper Nordtorp, svine- og økonomikonsulent, da han onsdag var indlægsholder på Centrovices Svineforum.

Han henviste til tiltag som bedre og dyrere sofoder, der potentielt kan give flere kg pr. sti, brug af nattevagt i sohold, investering i mælke- eller minivådfoderanlæg og sågar udvidelse af bedriften, hvis man har mange år tilbage som svineproducent.

»Nogle har foderstyrken helt oppe på 3,5 FE pr. dag hos slagtesvinene. Det er ikke noget, der kan betale sig på fodereffektivitet eller fremstillingspris, men til gengæld kan det gøre, at man kan lægge fire eller fem kg på sine slagtesvin i den samme periode. Det kan godt betale sig«, sagde Kasper Nordtorp, der er meget optaget af at få bragt fremstillingspriserne ned på grisene.

Gode tider har det med at have en ende, og derfor opfordrede han til at være klar til at skære ned i tide, når noteringerne falder igen og reducere omkostningerne.

»Man skal være klar til at skære foderstyrken ned på 2,9 til 3,0 igen. Man skal hele tiden have fremstillingsprisen for øje«, lød rådet.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle