Her er DanAvls seks nye avlere
DanAvl har sikret samme populationsstørrelse som hidtil, trods at nogle avlere ikke er gået med i det nye DanAvl. De supplerer med nye avlere og udvidelser hos eksisterende avlere.

DanAvl har nu rekrutteret seks nye avlere. Samtidig får nogle af de eksisterende avlere flere racer at arbejde med.

Det betyder, at der er den ønskede populationsstørrelse i avlskernen i alle tre DanAvl-racer og dermed er den fremtidige avlsfremgang sikret, selvom nogle avlere ikke valgte at indgå i det nye DanAvl.

De seks nye avlere er:

  • Søren Kjær Poulsen, Dortheasminde
  • Charlotte Duus Christensen, Hønsnapgaard
  • Søren Østergaard, Lundegaard
  • Jørgen Holm Westergaard, Rosvang
  • Jens Bigum, Trøllundgård
  • Jacob og Hans Erik Smidt, Grubegård

DanAvl skriver, at det kræver en stor 'avlskerne', altså antal renracede avlsdyr, for at sikre fremgang. Er der for få dyr i avlskernen, kan det give indavl og hæmme avlsfremgangen, skriver DanAvl. Derfor har det været af høj prioritet at få sikret flere avlsdyr, skriver DanAvl.

Aftalen om at overtage kontrakterne fra ophørende avlere glæder formanden for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, Erik Larsen:

DanAvl får fem nye agenter 5. januar · 10:03

"Det var en rigtig god dag, da vi fik melding om den store interesse for at blive avlere og få kontraktsøer i
avlssystemet. Vi har nu nogle engagerede og dygtige avlere, som vi har haft et godt samarbejde med i
mange år. Samtidig får vi flere nye avlere ind, som sprudler af gejst og interesse for at komme i gang", siger
han i en pressemeddelelse.

Sektordirektør Christian Fink Hansen siger dog, at DanAvl forventer en lidt mindre avlsfremgang i en periode.

"At vi så hurtigt kan komme på fuld omdrejningshøjde igen er virkelig dejligt. Naturligvis skal de nye avlere lige køres ind og vi forventer en lidt mindre avlsfremgang i en periode. Det drejer sig om maksimalt 10 procent nedgang og det er ud fra en alt andet lige betragtning. Samtidig har vi styrket avlsarbejdet ved at indføre fuld genomisk selektion, så vi skal nok levere en tilfredsstillende avlsfremgang," siger Christian Fink Hansen.

Læs mere i LandbrugsAvisen, der udkommer torsdag og fredag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle