Landmand: Nye regler for hele haler flytter ikke noget her på bedriften
Svineproducent Nikolaj Iversen svarer på månedens spørgsmål til Landmandspanelet i fagmagasinet SVIN. Læs svarene fra alle fire landmænd i næste nummer, der udkommer tirsdag 18. juni.

Hvordan arbejder du med hele haler?

 

Nikolaj Iversen, Sønderborg:

"I staldanlæg, hvor tingene kører 110 procent og alt klapper, så er man måske tættere på at kunne producere grise med hele haler, men hos mig er stalden ikke optimal og samtidig leverer vi OUA-grise.

Hvis jeg kører med en sti med hele haler, så er der for stor risiko for, at vi får mange halebid som skal behandles og så mister jeg 1,5 kr. i tillæg pr. kg.

Vi følger reglerne og indsamler den nødvendige billede-dokumentation, og når vi behandler for hele haler er det også noget, vi fremhæver.

Hvis man politisk vil i retning af hele haler, så skal man give erhvervet meget længere tid til at få staldene indrettet mere optimalt - i lighed med, da man indførte løse søer i drægtighedsstaldene.

Jeg frygter, at vi med tiltaget risikerer at miste vores konkurrencekraft, for vi ved, at vi i Danmark oftest er dem i EU, der faktisk følger reglerne, hvis der bliver implementeret nye."

Nikolaj Iversen, 680 søer, 24.000 30 kgs-grise, Sønderborg.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle