Næsten en procent mere svinekød i 2018

EU-Kommissionen forventer de europæiske svineproducenter producerer 0,9 procent mere svinekød i 2018.

Produktionen af svinekød i EU stiger i 2018.

Det vurderer EU-Kommissionen, der har offentliggjort en rapport om udsigterne for EU-landenes landbrugsproduktion.

Svinekødet vil ifølge rapporten opleve en stigning på 0,9 proceent, mens der i 2019 er udsigt til et fald på 0,4 procent.

Det skal sammenlignes med, at der i 2017 blev registreret et fald i produktionen på 0,8 procent. Det skriver Markedsnyt for grisekød.

Større eksport i 2018

Rapporten kommer også med et bud på retningen for eksporten af svinekød. Mens der i 2017 var et stort fald på 9,1 procent blandt andet som følge af Kinas opbremsning i svinekødsimporten, så forventer EU-Kommissionen, at 2018 byder på en fremgang på 2,5 procent, men et tilbagegang i 2019 på 5,0 procent.

Det bemærkes, at fremgangen i eksporten i år vil ske som følge af en stigende produktion af svinekød.

Selvforsyningsgraden af svinekød i EU har siden 2014 været stigende fra 109 procent til 113 procent i 2016. Det faldt dog til 112 procent sidste år, og det er også det forventede niveau i 2018 og 2019.

Forbruget af svinekød målt pr. indbygger holder sig i øvrigt stabilt. Forbruget er opgjort til 32,2 kg i 2017 og ventes at lande på 32,3 kg i både 2018 og 2019.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle