Produktionen af svinekød i EU stiger i 2018.
Det vurderer EU-Kommissionen, der har offentliggjort en rapport om udsigterne for EU-landenes landbrugsproduktion.
Svinekødet vil ifølge rapporten opleve en stigning på 0,9 proceent, mens der i 2019 er udsigt til et fald på 0,4 procent.
Det skal sammenlignes med, at der i 2017 blev registreret et fald i produktionen på 0,8 procent. Det skriver Markedsnyt for grisekød.
Større eksport i 2018
Rapporten kommer også med et bud på retningen for eksporten af svinekød. Mens der i 2017 var et stort fald på 9,1 procent blandt andet som følge af Kinas opbremsning i svinekødsimporten, så forventer EU-Kommissionen, at 2018 byder på en fremgang på 2,5 procent, men et tilbagegang i 2019 på 5,0 procent.
Det bemærkes, at fremgangen i eksporten i år vil ske som følge af en stigende produktion af svinekød.
Selvforsyningsgraden af svinekød i EU har siden 2014 været stigende fra 109 procent til 113 procent i 2016. Det faldt dog til 112 procent sidste år, og det er også det forventede niveau i 2018 og 2019.
Forbruget af svinekød målt pr. indbygger holder sig i øvrigt stabilt. Forbruget er opgjort til 32,2 kg i 2017 og ventes at lande på 32,3 kg i både 2018 og 2019.
Relaterede artikler
Kommentarer