Producent: Ny proteinkilde reducerer brug af zink og antibiotika
Cellpro er Agilias seneste proteinkilde, der i forsøg i dansk besætning har vist stor ekstra tilvækst.

Agilia vil i forbindelse med Svinekongressen introducere en ny proteinkilde til smågrise, der går under navnet Cellpro.

Det er et produkt, som den vestjyske fodervirksomhed har store forventninger til, ikke mindst efter resultaterne fra et pilotforsøg i en dansk besætning er samlet sammen.

Ifølge Agilia var de smågrise, der blev fodret i det 14 dage lange forsøg med Cellpro, et halvt kg tungere, og maverne så bedre ud end andre grise i samme periode, der var fodret med et sojaproteinkoncentrat.

Proteinkilden består af specifikke gærstammer og vegetabilsk protein produceret med unikke egenskaber, der er med til at booste immunforsvaret hos den helt nye smågris.

Kristian Juul Volshøj er Technical Sales Manager hos Agilia og har fulgt det nye produkt gennem en længere periode. Han synes, forsøget viser spændende resultater, der kan optimere vækst og generel sundhed hos smågrise.

»Cellpro er ekstremt effektiv i at binde patogener som e. coli og salmonella samt generelt at booste immunforsvaret hos den umodne gris. Især e. coli kan give udfordringer ved små grise. I forsøget ser vi, at de får en gnidningsfri fravænning. Derudover får svineproducenten en sundere gris, der i mindre grad har brug for zink og antibiotika«, fortæller han.

Flere store foderkoncerner i Europa har allerede taget Cellpro til sig på basis af egne forsøg. Derudover bliver proteinkilden i øjeblikket testet blandt danske og udenlandske svineproducenter på små fravænningsgrise med positive resultater.

»Alle forsøg foretaget i Danmark og Europa med Cellpro har påvist, at de fordele, proteinkilden giver de umodne smågrise, er med til at reducere brugen af zink og antibiotika. Det peger på, at Cellpro er en del af løsningen til at udfase zink og reducere forbruget af antibiotika«, fortæller Head of Agilia Europe, Dennis Jørgensen, der ser stigende efterspørgsel på verdensplan: »Cellpro er hurtigt blevet det mest efterspurgte produkt, vi nogensinde har introduceret globalt«.

Faktaboks

CellproBody: 

  • Er funktionelle proteiner, der er udviklet af AB AGRI, som ejer Agilia.
  • Har dokumenteret beskyttende effekt på smågrises tarmsystemer og booster tillige immunforsvaret.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle