Rumænsk premierminister vil støtte svineproducenter

Ifølge det britiske svinemedie Weekly Tribune har den nye rumænske Premierminister Sorin Grindenau annonceret planer om at støtte landets svineproducenter.

Støtten er på 10.000 euro, svarende til knap 75.000 kr., for hver 200 slagtesvin, såfremt producenten leverer mere end 20 tons kød.

Premierministeren har sagt, skriver Markedsnyt for Svinekød med henvisning til det britiske medie, at han finder den nuværende rumænske afhængighed af importeret svinekød unormal og henviser til, at Rumænien importerer 230.000 tons svinekød årligt og kun eksporterer 20.000 tons svinekød.

En talsmand fra EU-Kommissionen har sagt, at de rumænske planer om at støtte svineproduktionen er i strid med EUs fælles landbrugspolitik.

”Svinesektoren er ikke en af de sektorer, hvor det er muligt at give støtte. Og der er her tale om en støtte, der forvrider markedet”, udtaler talsmanden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle