Sådan fodrer du slagtesvin ved store prisudsving

Af svinekonsulent Jonas Bøge Breinholt, Velas

Hvordan skal vi fodre vores slagtesvin, når der er store prisudsving i markedet? Det har vi kigget nærmere på i nedenstående.

I vores job som foderrådgivere regner vi på, om det kan betale sig at køre med en 7,7 g ford. lysin-kurve eller 8,2 g ford. lysin.

Vi har for nogle år siden fået nogle nye normer til slagtesvin, som varierer efter FEsv/kg tilvækst. Men det kan også betale sig at variere efter kr./kg kød, soja- og kornpriser holdt op imod normsættet.

I skemaet herunder kan I se, hvilken norm man skal bruge, hvis man har en FEsv/kg tilvækst på 2,65 og fodrer med en blanding fra 30-115 kg.

Notering Inkl. efterbetaling

9,5

9,5

10,5

11,5

Soja kr./hkg

310

300

250

300

Korn Kr./hkg

140

160

160

160

Norm man skal bruge

7,7

8,0

8,7

8,4

FEsv pris

1,63

1,80

1,76

1,83

 

Hvis der er en lav notering inkl. efterbetaling med en høj sojapris samt lave kornpriser, skal man fodre grisen med 7, 7 g ford. lysin-normen.

Hvis sojaprisen er lav, skal I fodre med en højere ford. lysin-norm i stedet for normen, fordi så kan det betale sig at give dem det mere skub på grisen. Hvis kornprisen er lav, skal I bruge en lavere ford. lysin-norm.

Det her kan betale sig, fordi foderprisen ændrer sig, og forskellige normer giver forskellig produktivitet.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle