Søer skal æde omkring faring
Søer, der ikke har ædt i timerne omkring faring, kommer i en såkaldt katabolsk tilstand, hvor den trækker på sine egne energi-reserver.

Dyrlæge Sanne Leth, Porcus, gør opmærksom på, at det er meget vigtigt, at en farende so får ædt noget foder for ikke at komme i underskud for energi.

»Jeg hører ofte, at det går galt med grisene i kuldet, hvis soen ikke æder omkring faring«, fortæller hun.

Søer, der ikke har ædt i timerne omkring faring, kommer i en såkaldt katabolsk tilstand, hvor den trækker på sine egne energi-reserver.

Det er uheldigt, fordi faringen er et meget kritisk tidspunkt. Her skal både dannes yvervæv, råmælk, fostre og ikke mindst skal soen have energi til at komme igennem faringen. Det er med andre ord et meget uhensigtsmæssigt tidspunkt at være i energiunderskud på.

Det er derfor rigtig vigtigt, at man gør alt hvad man kan, for at lokke soen til at æde.

»Det kan være med sukker, saftevand, smågrisefoder, kagemix eller hvad der virker i besætningen«, forklarer Sanne Leth.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle