Seges forventer 120 nye svinestalde i Danmark
120 svinestalde er undervejs i Moderniseringsstøtteordningen, som så dagens lys i 2016. Det er flere end først antaget.

Moderniseringsstøtteordningen til slagtesvinestalde fra 2016 ser ud til at blive en stor succes.

Ordningen, der fik ansøgninger fra 145 staldprojekter, ender formentlig med at munde ud i 120 gennemførte projekter.

Det er væsentligt flere end det antal, Seges Svineproduktion kom frem til forleden.

Seges Svineproduktion har selv indhentet oplysninger fra Landbrugsstyrelsen, der udbød ordningen, og været i kontakt med de fleste af de svineproducenter, som har fået tilsagn om støtte.

De mange nye stalde vækker begejstrning hos Erik Larsen.

»120 nye eller totalrenoverede stalde eller det, der svarer til 340.000 stipladser til slagtesvin. Det må virkelig siges at være en glædelig nyhed, at op mod 83 procent af de ansøgte antal stipladser bliver realiseret«, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Der er i svinetopppen et håb om, at de mange nye stalde løfter den trangte slagtesvineproduktion i Danmark.

»Vi har længe ønsket at vende udviklingen med faldende antal slagtninger i Danmark. Og det tror jeg på, de nye stalde kan være med til at rette op på. Det er godt både for danske svineproducenter og for samfundet«, siger Asger Krogsgaard, som er formand for Danske Svineslagterier.

Seges Svineproduktions gennemgang af de mange staldprojekter har dog vist, at ikke alle projekter bliver gennemført.

»Det er ærgerligt, men også forventet, at der vil være projekter, som ikke bliver gennemført. En af de primære grunde er problemer med at få egen-finansieringen på plads. Jeg håber dog, at der kommer en ny ordning, således ubrugte midler snarest kan ansøges af andre«, siger Erik Larsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle