Stor svineproducent skifter sin genetik ud
Svineproducent Brian Sørensen er undervejs med at skifte genetik til Topigs Norsvin. Han ser bedre pasningsevne og mere robuste grise med den nye genetik.

I 1993 blev Brian Sørensen selvstændig landmand, og han har lige siden indkøbt genetik fra DanBred, men for omkring et år siden valgte Brian Sørensen at skifte sin sopolte ud til fordel for Topigs Norsvins-dyr, som Bovbjerg Genetics står for at levere.

Med omkring 4.000 søer placeret på to sohold ved Dronninglund var det en stor beslutning for Brian Sørensen, der imidlertid tog sit valg, da han sidste år var i Holland og så flere besætninger, der benyttede Topigs Norsvins TN70-so.

»I Holland kunne vi se, at søerne var rigtig gode til at passe deres egne grise«, forklarer Brian Sørensen, der i de seneste år har oplevet at have øgede omkostninger pr. smågris i takt med, at kuldstørrelsen fra hans DanBred-søer er steget.

Øget dansk efterspørgsel på gener får nyt svineavlsselskab til at udvide Svin 16. november · 00:00

»Vi har fået højere dødelighed, flere vacciner skal til, og samlet har jeg haft ekstra omkostninger på omkring 30 kr. pr. solgt 30 kgs-gris«, siger Brian Sørensen.

Foreløbig er omkring halvdelen af hans sobesætninger skiftet ud med Topigs Norsvin-søer, og han ser nogle af de egenskaber, som avlsselskaber selv fremhæver.

»1. lægssøerne får færre grise, men fødselsvægt og dermed deres robusthed er bedre end tidligere, og vi ser en bedre malkeevne hos søerne. Samtidig forventer jeg, at vi kan gå fra 10-15 procent ammesøer og ned på cirka to procent på grund af lavere kuldstørrelse«, siger Brian Sørensen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle