Svinepesten raser nær Europas grænser: Se den voldsomme udvikling
Tyske forskere har kortlagt samtlige registrerede tilfælde af afrikansk svinepest hos vildsvin og tamsvin fra 2014. De ses i animationen nedenfor.

Tyske epidemiologer fra Forbundsforskningsinstitutet for Dyresundhed, FLI, har gennem længere tid kortlagt samtlige registrerede tilfælde af afrikansk svinepest i både vildsvin og tamsvin.

Opgørelsen over de mange udbrud kan ses i animationsfilmen ved at klikke på billedet nedenfor.

Mængden af vildsvin med svinepest er eksploderet i Østeuropa Onsdag 7. marts 2018 · 07:05

I animationen repræsenterer de blå prikker et registreret tilfælde/udbrud af afrikansk svinepest hos vildsvin, mens de røde dækker tamsvin. Efter tre måneder bliver prikkerne grå, så de blå og røde prikker er hele tiden aktuelle tilfælde.

I animationen kan man se, hvordan mængden af udbrud for alvor tager fat i efteråret 2014 og gør et stort indtog omkring Baltikum.

Godt to år efter stiger antallet af udbrud i det østlige Polen voldsomt, og i sommeren 2017 dokumenteres de første tilfælde i Tjekkiet

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle